banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Tüm Türkiye'de kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Ordu çevrelerinde kuvvetli, Giresun ve Trabzon’da çok kuvvetli (50-75 kilogram/metrekare) Rize ve Artvin’de şiddetli ve aşırı (metrekareye 100 kilogram ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Yetkililer, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in bin 500 metre üzeri rakımlı yerleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun güney ve batısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgârın kuzey ve batı, kuzey iç ve doğu bölgelerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Az bulutlu, kuzey ve doğusunun parçalı ve bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı çok bulutlu, Yozgat ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve batı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların Ordu çevrelerinde kuvvetli, Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde şiddetli ve aşırı, Doğu Karadenizin iç kesimlerinde yükseklerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra Doğu Karadeniz'de batı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ile Iğdır ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve yer yer kar, Iğdır ve Erzincan çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Ardahan, Kars çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde oacağı tahmin edilmektedir.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 12/17

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 2/14

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 12/21

Adana: Parçalı ve az bulutlu 11/24

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 3/15

Batman: Parçalı ve az bulutlu 5/16

Van: Çok bulutlu, ara ara hafif yağışlı  -2/6      

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.