banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Tiryakiler tütüne yöneldi
Sigara tiryakileri son zamlarda tütüne yönelmesi tütün satıcılarını sevindirdi. Sigara tiryakileri "Masrafımız çok. Son yapılan zamlar bizi ekonomik anlamda sıkıntıya soktu. Bu nedenle daha ekonomik davranmak amacıyla tütüne yöneldik" şeklinde konuştular.



Aylık olarak 150-200 TL arasında sigaraya para harcadıkları belirten tiryakiler şunları kaydetti; "Son yapılan zamla birlikte sigaraya harcayacağımız paranın miktarı da artmaktadır. Ancak 1 kilogram tütün 20 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Bu da bizim için daha cazip geliyor ve bir ay bize yetiyor" dediler.



SATIŞLAR ARTTI

Tütün satıcıları da, sigaraya yapılan zamla birlikte tütün satışlarında adeta bir patlama yaşandığına işaret ederek, "Son yapılan zamla birlikte tütün satışları ikiye katlandı. İşlerimiz çok iyi gidiyor. Sigaranın kötü bir alışkanlık olmasına rağmen, satışlar yüzümüzü güldürdü diyebiliriz. En çok kırsal kesimde yaşayanlar tütün tercih ediyordu. Bunun yanında öğrenciler de sarma tütüne yöneldi. Ancak yapılan son zamla birlikte kent merkezinden de tütüne ilgi arttı. Buna rağmen sigaranın içilmemesi konusunda özellikle gençlere tavsiyelerde bulunuyorum. Her ne kadar satışlar iyi olsa da yine de herkese tavsiyemiz sigaradan uzak durmalarıdır" şeklinde konuştu.



Ayrıca Palmiye gıda işletmesi sorumlusu Aziz Çiftçi ise şunları kaydetti; "Sigara satışlarında oldukça azalmalar oldu. Sigaraya gelen zam tiryakileri tütüne yöneltti. Bazı tiryakilerin ise zamla beraber sigara kullanımı bıraktığını" söyledi

Murat Çiftçi / GAP Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.