banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

TBMM’nin Gündeminde! Suruç Devlet Hastanesinde Çöküntü Oluştu İddiası


Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilen soru önergesinde ayrıca hastanede yaşanan kadın doğum uzmanının eksikliğini de sordu.

İŞTE O SORU ÖNERGESİ                                                                                                      

Şanlıurfa’daki sağlık alanında çok ciddi sorunlar yansımaktadır. Sağlık çalışanlarına uygulanan mobingden dolayı sağlık çalışanların Urfa’dan ayrılması, hastanelerdeki döner sermaye sisteminin adaletsiz dağıtılması ve ilçelerde özellikle kadın doğum uzmanlarının yetersiz olmasından kaynaklı ciddi aksaklıklar yaşanmaktadır. Yaşanan genel sorunlarla birlikte Suruç Devlet Hastanesi’nde yapısal sorunlarla birlikte hastanenin fiziksel olarak da hastanın ciddi problemleri bulunmaktadır.  Yaklaşık bir yıldan fazla süredir faaliyete geçen hastane, iddialara göre arazinin konumu ve fiziki yapısı yeterince araştırılmamış ve drenaj sistemi yapılmamıştır. Yine söz konusu arazinin AKP Milletvekili İ. Halil Yıldız’ın yakınlarına ait olması söz konusu arazinin özellikle seçildiği iddia edilmektedir. Hastanenin olduğu bölgede tarım arazilerin sulanması ve yağmur sularının birikmesiyle birlikte zemin katta sürekli olarak sular birikme ve bu nedenle hastanede çöküntü yaşandığı iddia edilmektedir. Geçici olarak dinamolarla sular çekilirken hastane zemininde çatlaklar oluştuğu kamuoyuna yansımaktadır.  
Ayrıca, Hastanede sadece bir kadın doğum uzmanını görev yaptığından dolayı bu konuda yurttaşlar sürekli mağduriyet yaşamaktadır. Bu nedenle kadın doğum uzmanı izne ayrıldığı ve rahatsızlandığı zaman hastalar Urfa merkeze gitmek zorunda kalmaktadır.  
Bu Bağlamda;
1.    Şanlıurfa’da kaç kadın doğum uzmanı görev yapmaktadır? Söz konusu kadın doğum uzmanlarından kaç kişi İlçelerde görev yapmaktadır?  Suruç ve diğer ilçelerdeki Kadın doğum uzman sorununun çözümü ile ilgili bakanlığınızın herhangi bir programı ve planlaması var mıdır?
2.    Suruç Devlet Hastanesinin yer tespiti yapılırken teknik uzmanlarca bugün yaşanan su birikmesi ile ilgili herhangi bir tespit yapılmış mıdır veya bu konuda herhangi bir uyarı yapılmış mıdır?
3.    Suruç Devlet Hastanesinin mevcut yerinde yapılması ile ilgili AKP’li milletvekillerin bir müdahalesi olmuş mudur? Kamuoyuna yansıyan rant iddiaları ile ilgili bakanlığınıza yansıyan bir şikayet veya bilgi var mıdır? Varsa bu konuda herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?
4.    Suruç Devlet Hastanesinde fiziksel bozukluklar, kolonlarda çatlamada ve çökme yaşandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu konuda bakanlığınız veya ilgili kurumlarca herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?
5.    Suruç Devlet Hastanesinin yer tahsisi yapılırken bodrum katında suların birikmesi öngörülmüş müdür? Bodrum katında sürekli olarak suların birikmesi hastanenin kullanım ömrünü kısaltmakta mıdır? Hastanenin kullanım ömrü kısalıyorsa burada bir kamu zararı yok mudur?
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meraklı Mersavil 5 yıl önce

Hastanede 24 saat boyunca su pompaları çalıştığı doğru mu?

Avatar
Gerçek Mersavili 5 yıl önce

İçine girmedim ama dışardan çok güzel bir bina. Hatta ben ilk görünce Ankara veya istanbuldaki bir hastane sandım. Yapanların eline emeğine sağlık...

Avatar
Altan Mojello Toru 5 yıl önce

Hastahane eyidir hoştur amma velakin hortum sesi çoktur

Avatar
Mr.Zotto 5 yıl önce

Uluslararası Suruç Üniversitesi açılarak hastahane tıp fakültesi hastanesi yapılırsa istihdam artar eleman eksikligi azalır. Internatinal Suruc University Medical Hospital

Avatar
Isminin aciklanmasini istemeyen YÖK YETKİLİSİ 5 yıl önce

Internatinal Suruc University Medical Scholl Tıp Fakültesi için 2020-2021 Eğitım Ögretim yılı için 100 kontenjan verilecek..

Avatar
Merakli.Melahat 5 yıl önce

Hastahane çöküyo mü? Çökmüyö mü, su basiyi mi? Bas miyi mi???

Avatar
Prof. Dr. Mr Zortinelli 5 yıl önce

I am from California. I am brain and heart surgean. I want to work at International Suruc Medical School Hospital.

Avatar
HasHilvanlı 5 yıl önce

Sayın Prof. Dr. Zortinelli. Hem kalp hem beyin cerrahi olman.bizi ilgilendirmez. Seni almayiz