banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

3. Kattan Düşen Suriyeli Çocuk Şanlıurfa’da Yaşama Tutundu

Op. Dr. Kadir OKTAY ve Op. Dr. Murat ARSLAN tarafından gerçekleştirilen Boyun omurga kemiklerinde kırık ve kayma ameliyatı Bölgemizde ve Hastanemizde bir ilk olma özelliğine sahiptir.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Kadir OKTAY;
Üçüncü kattan düşen boyun omurga kemiklerinde kırık ve kayma gelişen 8 yaşındaki Suriye uyruklu Muhammed El Hassan isimli çocuk hastaya hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğinde yapılan tetkikler sonucunda ameliyat kararı verilip hasta yakınlarının da ameliyat onayı vermesi ile gerekli resmi işlemler başlatılarak hasta en kısa sürede ameliyata hazır hale getirildi.
Yaklaşık olarak 1.5 saat süren bir operasyonla kırık ve kayma olan boyun kemiklerini metal plaklar ve yapay kemik desteği ile sabitleyerek stabilize etme işlemi gerçekleştirdik.
Bu tür vakalarda hastanın çocuk olması sakat kalma ve ölüm riskini daha da arttırır. Ameliyat esnasında oluşabilecek herhangi bir aksilikte hastada ömür boyu boynundan aşağısının felç kalma riski çok fazla olan bir operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirerek hastamızı şifa ile taburcu ettik.
Şanlıurfalı vatandaşlarımızın il dışında ki büyük merkezlere gitmelerine gerek yok. Bu tür özellikli cerrahi tecrübe ve teknolojik ekipman gerektiren operasyonları Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğinde başarılı bir şekilde uygulayabilmekteyiz dedi.

8 yaşındaki Suriye uyruklu Muhammed El Hassan’ın Babası Hamed El Hassan;
Kent merkezinde ki birçok hastaneye müracaat ettik. Doktorlar yapılacak operasyonun çok riskli olduğunu bu nedenle hastamızı ameliyat edemeyeceklerini belirterek cerrahi tecrübe ve teknolojik ekipman gerektiren bu ameliyatın Şanlıurfa da yapılamayacağını hastamızı daha ileri bir merkeze götürmemizi tavsiye ettiler.
Doktorlar Şanlıurfa’da ameliyatınızı yapamayız dediğinde dünyam karardı bir an çocuğumun öleceğini ya da ömür boyu sakat kalacağını ve hiçbir zaman sağlığına kavuşamayacağını düşündüm.
Şükürler olsun ki Ailemle birlikte Şanlıurfa’nın en büyük ve en kapsamlı devlet hastanesi olan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat ettik burada Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğinde Op. Dr. Kadir OKTAY ve Op. Dr. Murat ARSLAN hocalarımızdan Allah razı olsun çocuğuma çok iyi bakıldı çocuğumun hayatını önce Allah’a sonra da hayat kurtarmayı meslek edinmiş bu iki güzel insana borçluyum.
Türk vatandaşlarının yararlandığı sağlık hizmetlerinin aynısını bizlere de ayrım yapmadan sunup hiçbir şeyimizi eksik etmeyen Hastane yönetimine çok ama çok teşekkür ederim dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.