banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Sur esnafı yetkililerden kredi desteği istiyor

Sur’da yaşanan çatışmalardan dolayı iş yapamadıklarını söyleyen ilçe esnafı, yetkililere seslenerek kredi desteği talebinde bulundu.

Hiçbir esnafın kirasını ödeyemediğini ve insanların korkudan Sur’a gelmediğine söyleyen esnaf Mehmet Emin Uğur, “İşlerimizde aşırı bir düşüş söz konusu, başka esnaflar eşyalarını toplayıp gönderdiler. Bizim durumumuz da ondan farksız değil.” dedi.

Çatışmalardan önce işyerinde misafiriyle çay içecek vakitlerinin bile olmadığını söyleyen Uğur,  “Şimdi ise işlerimiz o kadar düştü ki işyerimize gelen misafirlerle saatlerce oturup çay içiyoruz. Borçlarını ödemeyen esnaf sayısı çoğaldı. Seçimlerden sonra bir umudumuz vardı. Seçimden sonra 3 gün boyunca iş yaptık. Üçüncü günün ardından patlayan bir bomba ile hiçbir müşteri gelmez oldu. Ben de olsam gelmem çünkü can güvenliği yok.” ifadelerini kullandı.

Ev kirasını ödeyemez hale geldiğini dile getiren Uğur, “İş yapamıyoruz ve esnaf kan ağlıyor. Devlete sesleniyorum. Bize yardımcı olsunlar. Madem burada terör olayları var; o halde devlet nerede? Neden bize destek çıkmıyorlar?” diye sordu.

“Akşama kadar siftah yapmıyoruz”

Esnafın durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini söyleyen bir başka esnaf Ali Sait Özkan ise, işlerin düzeleceğine inançlarının kalmadığını belirtti.

Özkan, “Esnaf perişan halde, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kiramızı çıkartamıyoruz. Sabah geliyoruz işe, akşama kadar siftah yapmıyoruz.  Sur bölgesine insan gelmiyor.  Eskiden yerli turistler geliyordu kafile olarak, alışveriş yapıyordu. Şimdi kimse gelmiyor.” diyerek Vakıflar Müdürlüğünden Hasan Paşa Hanı esnafının kiralarında indirim yapılmasını talep etti.

Bazen çay parasını bile çıkaramadıklarını söyleyen Mehmet Emin Uğur da, “Gün oluyor tek bir müşteri dahi gelmiyor. Bazen çay parasını veya yemek parasını çıkarmadan gidiyoruz. Durumumuz çok kötü, devletten kredi yardımı bekliyoruz. Şehrin içinde adeta savaş var. Halk ne yapsın? Evde elektrik yok su yok. Ekmek almaya çıkamıyoruz. Sokak başlarında hem PKK’liler hem de polis var.” şeklinde mağduriyetini dile getirdi.

Nesip Yağcı da ne yapacaklarını bilemez halde olduklarını söyleyerek yetkililerden destek talebinde bulundu. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.