banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

SİVEREK KETEM’E KAVUŞTU!


Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi olarak çalışan KETEM, Sivereklilerin taranabilir kanserlere karşı  taramalarını yapıp, eğitimlerini vermeyi amaçlıyor.

Açılışı Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu ,  Belediye Başkan Yardımcısı  M. Hivi Abıkoğlu, Siverek Devlet Hastanesi  Başhekimi Dr. Rıdvan Karaali yaptı.  Açılış törenine Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür  Yardımcısı Dr. Hasan Şık, Siverek Toplum Sağlığı Merkezi  İdari Tabibi Dr. Ramazan Durankuş, Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla ve bir çok sağlık personeli katıldı.

Sivereklilere,  rahim ağzı kanseri, meme kanseri, bağırsak kanseri  ve prostat kanseri  taramalarının yapılacağı ve eğitimlerinin verileceğini belirten Dr. Osman Koyuncu, tüm Sivereklileri  kanser  taraması yaptırmaları için aile  hekimlerine ve KETEM’e  davet etti . Kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu belirten Koyuncu, ‘’ Erken teşhis hayat kurtarır, bu yüzden tarama yaş gruplarındaki insanların aile hekimlerine ve KETEM’e hasta olmadan,  sağlıklı iken başvurmaları önemlidir ve bu kapsamda tapılan tüm taramalar ücretsizdir’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.