banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Silvan'da mağdurların yaraları sarılıyor

Silvan’da; Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde kazılan hendeklerin kapatılması sırasında meydana gelen çatışmalar ve hendeklerin çevresine tuzaklanan patlayıcıların patlaması sonucu çevrede bulunan halkın mağduriyetin giderilmesi için Silvan Kaymakamlığı tarafından Zarar Tespit Komisyonları kuruldu.

Çatışmalar sonucunda; Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde zarar gören 24 adet elektrik trafosundan 21 adet elektrik trafosunun onarımı tamamlanırken 3 mahallenin tamamına elektrik ve DİSKİ tarafından da içme suyu verildi.

Acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Silvan Kaymakamlığına tahsis edilen 300 bin TL ödenekten, evleri hafif hasar gören 81 kişiye 180 bin TL ödeme yapıldı.

Bunun yanı sıra Silvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından, temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla, bu mahallelerde yaşayan 697 aileye 174 bin 250 TL para yardımı yapıldı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.