banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Çocuk parklarına sigara yasağı sürprizi! nerlerde sigara içilir?

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sigara içme alanlarının genişletileceğini belirtt, Müezzinoğlu, sigara yasağının kapsamının genişlemesini öngören yeni sağlık paketini TBMM'ye sevk ettiklerini açıkladı. yeni yasak nereleri kapsıyor, nerlerde sigara içilir? yeni pakette sürprizler var! detaylar haberimizde...

Sigara içme alanlarının genişletileceğini belirten Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sigara yasağının kapsamının genişlemesini öngören yeni sağlık paketini TBMM'ye sevk ettiklerini açıkladı.


Sigara yasağının kapsamının genişlemesini öngören yeni sağlık paketini TBMM'ye verdiklerini açıklayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni paketle çocuk parklarında sigara içmenin yasaklandığını belirterek, AVM'lerin ve kalabalık hastanelerin giriş çıkış kapıları önünde yasağın yeniden belirleneceğini ifade etti.

Sigara mücadelesinde önemli bir başarı elde etiklerini belirten Müezzinoğlu, "Bu hafta Kanser Haftası. Vatandaşlarımız en çok korkusu kanser olmak. Sigara mücadelemiz bizim kanser hastası erken teşhislerinde yüzde 8 ile 10 oranda düşüş yakalamaya başladık. Bu büyük bir rakam. Tütüne bağlı gelişen yeni kanser hastası sayısı 33 binden 30 binlere inmiş. 3 bin vatandaşımız bu mücadele sonucu başarmışız. Bunu daha iyi noktaya taşırsak 25 binlere inecek. Akciğer kanserinde 22 binden 19 bine inmeyi başarmışız. Bu önemli. Biz bu mücadeleyi vermeseydik muhtemelen 33 bin rakamı 35 bin olacaktı. Şu an yakaladığımız başarıyı daha güçlü hale getirmeliyiz." dedi.

Sigara içme yasağının genişletileceğini ifade eden Müezzinoğlu, "Bunlardan biri vitrinlerde sigara satışı yerine kapalı dolaplarda satışı. Açık alanlarda içiliyor. Açık alanlarda yüzde 25'lik bir açık alanda sigara içilebilir. Bir açık alan restoranı, ya da çay bahçesini düşünün. Yüzde 25 diliminde sigara içilen bölüm, yüzde 75 sigara içilmeyen bölüm. Herkes ailesi ile çoluğu ve çocuğu ile geliyor. Bebek orada bebek arabasında yan masada sigara içiliyor. Sigara içenler diğer alana oturacak." şeklinde konuştu.

"Çocuk parklarında sigarayı yasaklıyoruz"

Çocuk parklarında sigara içilmesinin yasak olacağını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Bu sınırlardaki şezlongların yüzde 50'si sigara içilemeyen olacak. Alanlara göre oranlarda değişme olabilir. Çocuk bahçeleri diyoruz. Çocuk parklarında, bir taraftan çocuğu parka götüreceksiniz, yanda oturma grubunda sigara içiliyor. Çocuk parklarında sigarayı yasaklıyoruz. Normal parklarda ise sigara içim alanları belediye belirleyecek." ifadelerini kullandı.

Yeni sağlık paketi TBMM'de

Bakan Müezzinoğlu son olarak şunları kaydetti: "AVM'lerin, kalabalık hastanelerin giriş çıkış kapıları önünde de yine belirli mesafeler belirlenecek. Üniversite kampüslerinde sigara satışının yasaklanacağı gibi düzenlemeleri TBMM'ye havale ettik." (İLKHA)




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.