banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Sendika Başkanı Kılcı, Sağlık çalışanları için çağrıda bulundu

Konu ile ilgili olarak, "Şanlıurfa Valiliğine İl sağlık Müdürlüğüne" başlığı ile yazılı bir açıklama yapan Şanlıurfa Şehit Gazi Sendikası İl Başkanı Bekir Kılcı'nın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Çalışma Saatlerinin Düşürülmesi sebebiyle Sağlık Çalışanlarının da mesai Saatlerinin Düşülmesi veya Sağlık Çalışanlarının Fazla Mesai Ücreti Verilmesi Hakkında
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı 30.11.2020 tarih. E-66836956-010.07.01.46679 sayı ve ‘’Kamu Kurum Kuruluşlarının mesai saatleri’’ konulu yazısı ile 02.12.2020 tarihinden başlamak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma başlama ve bitme saatlerinin merkezde Cumhurbaşkanlığı. bağlı. İlgili ve ilişkili kamu kurum kuruluşları için üst yönetici illerde valiler tarafından 10.00-16.00 olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.

İlgili talimat gereğince kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri yeniden düzenlenerek sabah saat 10.00-12.00 öğlen 13.00-16.00 arası mesai saati olarak çalışılmaya başlanmıştır. Ancak sağlık çalışanları bu kapsamın dışında bırakılmıştır. Diğer kamu kurumlarında çalışanlar günlük 5(beş) saat çalışıyor iken sağlık çalışanları zorunlu olarak eskiden olduğu gibi günlük 8(sekiz) saat çalışmaktadır.

Kamu mesai saatlerinin yukarıda belirtilen şekilde düzenlenmesinin belirtilen şekilde düzenlemesinin sebebi salgınla mücadele kapsamında bulaşma riskini en aza indirmek ve salgının etkisini azaltmaktır. Pandemi süresinde kahramanca görev yapan sağlık çalışanları görmezden gelinmekte mesai saatinin düşürülmesi bir yana yıllık izinlerini dahi kullanmamaktadırlar.

Yaşanan bu süreçte yaşantısından, ailesinden yeri geldiğinde canından feragat eden sağlık çalışanları bu zor şartlara rağmen özveri ile tüm gücüyle çalışmakta sağlık hizmetlerinin aksamaması için elinden gelen tüm çabaya göstermektedirler. Sağlık çalışanlarının cansiperane çalışması karşılığında ödüllendirilmesi gerekirken, diğer kamu çalışanlarından ayrı tutularak bir nevi cezalandırılmaktadır.

İfade ettiğimiz üzere, sağlık çalışanlarının diğer kamu kurum ve kuruluşu çalışanlarında olduğu gibi mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi veya sağlık çalışanlarının fazla çalışmasına karşılık fazla mesai ücreti ödenmesine ilişkin düzenleme yapılması hususunda gereğini arz ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.