banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Şanlıurfa’daki İnme Merkezi Hastalara Şifa Oluyor

İstatistiklere göre Beyine giden kan akışının azalması veya kesintiye uğraması halinde gerçekleşen “inme” nedeniyle her 14 dakikada bir hasta hayatını kaybediyor.

Ölümle sonuçlanmasa bile inme geçiren hastalarda geçici ve kalıcı hasarlar oluşuyor.

Erken müdahale hayat kurtarıyor. İnmede ilk 6 saat önemli, Tedavide ilk 6 saatin öneminin büyük olduğuna dikkat çeken Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Nöroloji Uzman Zeynal Tunç; Girişimsel Nöro radyoloji beyin damar tıkanıklığında erken saatlerde tedavi çok önemli. Eğer bu sürede tedavi etmezsek hastaların felç kalma ve ölme riski çok artıyor. O yüzden hastaları erken sürede tedavi etmek lazım. İlk 6 saat içerisinde hastaların bu işleme yetişmesi lazım dedi.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç.Dr. Mehmet Tahtabaşı;

“Özellikle damar tıkanıklığı olan inme hastalarında ilk 6 saat içerisinde hastalar ekibimizin kontrolünde toplardamardan pıhtı eritici tedavi veriliyor. Buna cevap verilmezse, aynı kalp anjiyosunda olduğu gibi kasıktan girilerek beyine kadar kateter denilen sistemlerle ilerlenip beyindeki pıhtı ya eritilerek ya emilerek ya da özel pıhtı çekici sistemlerle alınarak hastaların beyin damarları açılıyor ve hastaların tamamen sağlığına kavuşması sağlanıyor.” Bunu yapmazsak hastalarda kalıcı hasarlar, sakatlıklar meydana gelebiliyor dedi.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Dr. Öğretim Üyesi Veysel Kaya;

 Beyin damar tanıklığı bulunan hastalarda en önemli şey erken tedavidir. Hastanın hastaneye en yakın sürede ulaşması burada da ilk ve en önemli görev bence hasta yakınına düşmektedir. Yani bir tarafında tutmamazlık, konuşamama, yüzünde gözünde kalma, bayılma gibi şikâyetleri bulunan hastaların hasta yakınları tarafından acile en kısa sürede götürülmesi bu tedavinin ilk ve en önemli basamağıdır.

Bu ekip tarafından kapalı yöntemle dediğimiz kasıktan bir iğne deliğinden anjiyografi ile kapalı damarları açılmaktadır. Beyin kanaması bulunan beyin baloncuğu bulunan hastalarda da ciddi bir şekilde başarılı tedaviler tarafımızca yaklaşık 1,5 senedir burada yapılmaktadır. Şahdamarı rahatsızlığı bulunan hastalara da girişimsel Nöro radyoloji yani beyin, beyin kısmını ilgilendiren bütün işlemler bu ekip tarafından başarılı bir şekilde Urfa’da yapılmaktadır dedi.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Âdem Delice;

Yaklaşık 2 yıldır, iki buçuk yıldır inme hastalarının kanama hastaları anevrizmaya bağlı kanama, hastalarının diğer illere muhtaç olmamasını ve bu süre zarfında tedavilerinin bizim hastanemiz de görmesini sağlamak ve yoğun bakım şartında takiplerini yerine getirmekte kendimize bir artı görev addetmişiz ve bunu burada uyguluyoruz. Birçok hem inme hastası hem anevrizma hastası bu ekip sayesinde şifa buldu ve sağlıklarına kavuştu. Tabi bu bir ekip işi sadece bir nörologla bir radyologla olacak iş değil. Biz bu işleri bir uyum içerisinde yapıyoruz. Bu konudaki en yüksek hıza ulaşmak içinde elimizden geleni yapıyoruz. Bu ekibe ben teşekkür ediyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.