banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfa'da özel hastanelerde belgeli yolsuzluk

Siverek ilçesinde, Ali Bakan (31) isimli inşaat işçisi, bazı özel hastanelerin, eşinin ve çocuklarının TC kimlik numarasını kullanarak onları hastaneye gitmedikleri halde hastaneye gitmiş gibi göstererek, kağıt üzerinde devleti dolandırdıklarını iddia etti.

Hayatında kendisinin ve eşinin Ceylanpınar’ına gitmediği halde, Ceylanpınar’da çocuklarının hastaneye giriş yaptığını ve Siverek’te hiç gitmediği halde bazı özel hastanelere giriş yapıldığını Sağlık Bakanlığı müfettişlerinden öğrenen Bakan, duruma tepki gösterdi. Konu hakkında açıklama yapan Bakan, yaşadığı mağduriyeti şöyle dile getirdi.“ İnşaatta çalışırken sağlık bakanlığında çalışan bir müfettiş beni aradı. Müfettiş, yaptıkları incelemeler sırasında defalarca hastaneye giriş-çıkış yaptığımı tespit ettiklerini, konu hakkında ifade vermem gerektiğini söylediler.Bende işi, gücü bırakıp müfettişin yanına gittim. Müfettiş bey, eşimin ve çocuklarımın TC’si kullanılarak hastanelere defalarca giriş yapıldığını bunlar hakkımda bilgim olup, olmadığını sordu. Müfettiş bana, "eşiniz doğumuna 2 ay kala röntgen çektirmiş, bu gebeler için çok tehlikeli değil mi ?" diye sorunca, bende, eşimin gebelik döneminde kesinlikle röntgen çektirmediğimi söyledim. Ayrıca falan tarihte Ceylanpınar’da çocuklarını hastaneye götürdün mü ? diye sordu. Bende müfettişe ne ben ne de eşim hayatımızda Ceylanpınar’ı hiç gitmedik, dedim. Bizi kullanarak haksız kazanç elde edenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Müfettişler inşallah gereğini yapar” dedi

Siverek'te daha öncede benzer olayların yaşandığı, konu hakkında açılan soruşturmaların devam ettiği öğrenildi

Siverekgenclik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.