banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

2015 yılında Urfa'da hastaneye rekor başvuru


Konuyla ilgili Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Başhekimi Uz.Dr. Veli Fahri PEHLİVAN yaptığı açıklamada;
Hastanemizde 24 pratisyen hekim, 175 uzman Doktor ile ile beraber olmak üzere 199 doktor görev yapmaktadır. Ayrıca, 367 hemşire. 177 (Bilgi İşlem) Veri Hazırlama Personeli görev yapmaktadır. Acil servis ile birlikte 148 poliklinikte günlük ortalama 5-6 bin hastaya ayaktan sağlık hizmeti verildiğini belirten Pehlivan; Hastanemizde 66’sı yoğun bakım yatağı olmakla beraber 551 yatak bulunmaktadır. Mevsimsel nedenler ve bölgede ikamet eden Suriyeli mülteci hastalar ile birlikte bölgenin en büyük ve en kapsamlı devlet hastanesi olması sebebiyle yoğun bakımlar dâhil olmak üzere doluluk oranımız %99’lara kadar yükselmiştir. Buna rağmen hastanemize müracaat eden hiçbir hasta tedavi hizmeti almadan geri çevrilmemiştir. Müracaat eden her hastanın tedavisi gerek ayaktan gerekse yatarak yapılmıştır. Hastanemiz modern sağlık ekipmanları ile donatılmış sürekli gelişmeyi öngören tecrübeli, genç ve dinamik hekim kadrosuyla bölge halkına tam teşekküllü sağlık hizmeti vermektedir dedi.
Pehlivan, ayrıca 27 Bin 347 kişiye semt polikliniğinde sağlık hizmeti, 4 Bin 463 kişiye Anjiyografi Hizmeti, bin 190 hastaya Evde bakım hizmetleri ziyareti,48 bin 972 kişiye MR Hizmeti,34 bin 183 kişiye BT(Bilgisayarlı Tomografi) Hizmeti, Bin 509 kişiye EEG Hizmeti,4 bin 330 kişiye EMG Hizmeti, 2 bin 880 kişiye Mamografi Hizmeti,57 bin 175 kişiye Ultrason Hizmeti,4 bin 890 kişiye Kemik Dansitometresi Hizmeti,72 bin 848 kişiye EKG Hizmeti,34 bin 124 kişiye Ekokardiyografi (Eko) Hizmeti,11 bin 206 kişiye Sintigrafi Hizmeti,245 bin 915 kişiye Röntgen Hizmeti verildiğini belirterek, hastanemizin daha iyi hizmet verebilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.