banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kekemelik tedavi polikliniği açıldı

Dil ve Konuşma Terapisti Sedanur TANRIVERDİ, Kekemelik çocukluk ve yetişkinlik döneminde konuşmanın akıcılığını bozan ses, hece, sözcük tekrarları yâda uzatmalar şeklinde gördüğümüz bir konuşma bozukluğudur. Hastanemizde kekemeliğe yönelik değerlendirme ve terapi hizmeti verilmektedir. Konuşması yaşından geride olanların yâda konuşma gelişimi çok yavaş olan çocuklarda değerlendirme yapılıp uygun müdahale yöntemleri uygulanmaktadır. Konuşma seslerini üretmekte güçlük çeken yâda konuşma seslerini yanlış üreten bireylerde bize başvurmaktadır. Bu bireylerde hastanemizde değerlendirme ve terapi hizmeti vermekteyiz.

Dil ve konuşma terapisti konusunda bilgi veren Uzm. Dil ve Konuşma Terapisti Hilal BERBER ÇİFTÇİ;

Dil ve konuşma terapisti, dil ve konuşma terapisi alanında ön lisans, yüksek lisans yâda doktora yapan bireylerin ses, konuşma ve yutkunma bozukluklarının önlenmesi için çalışmalar yapan ve ilgili uzman tabip tarafından teşhisi konulmuş yutkunma dil ve konuşma bozukluklarının değerlendirilmesi ayırıcı tanının konulması ve terapisinde rol alan meslek grubudur. Dil ve konuşma terapistleri sesin yanlış kullanılması geçirilmiş ameliyatlar veya nörolojik hastalıklara bağlı ses kalitesinin olumsuz etkilendiği kişilerde sesin iyileştirilmesinde rol almaktadırlar. Bu anlamda kişiye özgü değerlendirme ve sonrasında yeni kişiye özgü ses terapisi hizmeti hastanemizde verilmektedir dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sema 1 yıl önce

Gitmek istiyorum faydasını görürmüyüm giden varmı