banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

AKÇAKALELİLER HASTANELERİNE KAVUŞTULAR

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, Urfa’nın her yerinde başta hastaneler olmak üzere pek çok hizmetler yaptıklarını kaydederek şunları söyledi:
"Sadece Akçakale ilçesi değil tüm bölgelerinde hizmetler yapılıyor. Viranşehir'de 200 yataklı hastane hizmette, Siverek'te 200 yataklı hastane hizmette, Hilvan'da 50 yataklı hastane bitmek üzere, Halfeti'de 30 yataklı hastane bitti, Suruç'ta 150 yataklı hastane devam ediyor, Birecik'te 200 yataklı hastane bitmek üzere, Merkezde Eyyübiye'de 800 yataklı hastane bitti”
Aile sağlık merkezlerinin 36 tanesinin bittiğini ifade eden Çelik, “4 yılda sağlık alanında ayak basmadığımız bir yer kalmadı. Bütün Şanlıurfalılara hayırlı olsun” diye konuştu.
Başka illerden hasta gelecek
Çelik şöyle konuştu: “Şanlıurfa merkezde bin 700 yataklı hastanemizin temelini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan attı. İnşallah 3 yıl içerisinde bitireceğiz ve 50 yıl Şanlıurfalılar sağlık imkanlarına kavuşmuş olacak. Başka bir ile ihtiyacınız olmayacak, başka iller aksine Şanlıurfa'ya gelip tedavi olacak. 2002 yıllında hastaneler cefa yerleriydi. “
Gençlerin geçmişte sağlık alanında yaşanan sorunları bilmeyeceğini vurgulayan Çelik, “35-40 yaşındakiler neler çektiklerini çok iyi biliyorlar. Şimdi hizmetler ayağa geliyor” dedi.
Cazibeli sulama ile elektrik sorunu bitecek
Çelik, iki sene içerisinde Akçakale ve Şanlıurfa'da köylerin yol sorununun kalmayacağına kaydederek şunları söyledi: “Sulama alanında 2,5 yıl içinde her yere cazibeli sulamayı getiriyoruz. Böylelikle de elektrik sorunu kalmayacak. Neden? Cazibeli sulama olunca, elektrik sarfiyatı azalacak ve sorun bitecek.”
Destekleme bloku kalktı
Çelik şunları söyledi:
Sulama birlikleriyle TEDAŞ arasındaki meseleyi de çözdük. Bugün itibarıyla destekleme bloğu kalktı bunu da çözdük. Bundan sonra herkes görevini yapacak. Suriye'de nelerin yaşandığının en canlı tanıklarının siz Akçakalelilersiniz. Suriye'de binlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Çelik, adeta Akdeniz'in kana boyandı kana. Dünyada hüküm sahibi olduğunu söyleyen devletlerin yüz karası tablolar yaşanıyor. Bu kadar komşu ülkeden insanlar geldi, Şanlıurfalılar sıkıntı da yaşadı ama biz ev sahipliğini yapmazsak kim yapacaktı, biz görevimizi yaptık Bundan sonra hem kamplarda hem de oluşturulacak tampon bölgelerde birbirimizi rahatsız etmeyecek şekilde kardeşlerimizi buralara yerleştireceğiz inşallah. Akçakale Gümrük Kapısı karşıda muhatap olmadığı için devlet olmadığı için nasıl çalışacaksınız. Böyle olunca bu dönemde Akçakalelilere bu yanlışı yapamayız anlayışıyla kapıyı insani yardımlar için açtık. İnşallah kısa sürede orada muhatap oluşur kapımızı güzelce yaparız ve komşu ülkemizle ticari ilişkilerimizi daha aleni bir şekilde sürdürürüz"
Konuşmaların ardından Çelik ve beraberindekiler hastanenin açılış kurdelesini kesti, hastaneyi gezdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.