banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Sahipsiz Memleket! Milyonlarca liraya yapılan bina çürümeye terkedildi

Şanlıurfa'da Haliliye Belediyesi tarafından yaklaşık 30 Milyon TL’ye yaptırılan ancak daha sonra yapılan bir hesaplamada  ‘Aylık gideri 50 bin TL’yi bulur’ endişesiyle belediyenin elinden çıkartıp Sağlık Bakanlığına devrettiği ileri sürülen dev bina çürümeye terk edildi.
Devteşti Mahallesi'nde yer alan 15 bin m² kapalı alana sahip, 9 katlı binanın akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor. Binanın şuan kimin tasarrufunda olduğu bile meçhul.  Sağlık Bakanlığının devralmadığı da konuşuluyor. Belediye ise sessizliğini koruyor. Ortada sahipsiz kalan ve yaklaşık 30 milyon TL’ye yaptırılan bina ise bakımsızlıktan, ilgisizlikten tel tel dökülüp çürüyor.
Söz konusu binanın döküldüğünü ve çürümeye başladığını anlatan fotoğrafları Mehmet Demir sosyal medyada hesabından paylaştı.Yunus Mesci de "Hastane binasını da bildiğimiz kadarı ile sağlık bakanlığı bütçe yok diye istememiş. Sağlık İl Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm müdürüm yeni geldiği için haberi olmayabilir.Ancak bilgi alıp bizlerle paylaşırsa belki ilime fayda sağlamış oluruz. Nasılsa siyasilerin hiç bir şey ile ilgilendiği yok" ifadelerini kullandı.
HASTANEYE DÖNÜŞTÜRME ÇABASI KOCAMAN BİR FİYASKO OLDU 
2009 ile 2014 yılları arasında Şanlıurfa Topdağı Mahalle Muhtarlığı ve 2014 ile 2019 yılları arasında da AK Parti Eyyübiye Belediye Meclis üyeliği yapan Bilal Tekatlı da söz konusu binanın çürümeye terk edilmesine ilişkin açıklamasında “Bu bina kurucu başkan Fevzi Demirkol zamanında o bölgedeki fakir vatandaşlarımız İçin yapılan son derece kullanışlı içinde imkanı olmayan çocuklarımız İçin etüt merkezi yüz havuzu açık ve kapalı olmak üzere en ince ayrıntısına kadar her şeyi düşünülmüş bir  bir hizmet binası idi. Hastaneye dönüştürme çabası kocaman bir fiyasko idi. Hangi akla hizmet ise? Eğer hastane ihtiyacı var ise atıl durumda bırakılan eski devlet hastanesi, Eski doğum hastanesi ve Öğretmen evinin yanındaki Yenişehir kampüsü çürümeye terk edilmiş durumda kimse aklımız ile alay etmesin. Atıl durumda olan bu üç hastanemiz fiziki tadilatı giderilip ayağa kaldırılır ise 800 Yataklı Eyyübiye hastanemiz gerekli teçhizat donanım teknik personel ve doktor açığı tam teşekküllü giderilir ise 1700 Yataklı şehir hastanesine uzun yıllar gerek kalmaz.” ifadelerini kullandı

YA ÇOK ZENGİN ŞEHİRİZ YA DA İŞ BİLMEZLER PARAMIZI HEBA EDİYOR!
Şanlıurfalı Mimar Bahattin Çelik ise çürümeye terk edilen devası bina için “Ya çok Zengin şehiriz Ya da İş bilmezler paramızı heba ediyor! Bağlarbaşında ki bu yapı yaklaşık 30 milyon TL ile yapıldı. Hastaneye verilecek diye halktan takdir toplandı sonuç her zaman ki gibi yok. Bir üniversite 70-80 milyon tl ile yapılıyor. Siz düşünün heba edilen paralarımızı!” dedi.
(Kaynak: Urfadasın.com)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Akkus 3 yıl önce

Valla sizin site boyle haberlerde yapabiliyormus :)