banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Sağlık-Der 2021 Yılında insan sağlığını tehdit eden nedenleri masaya yatırdı

Online olarak düzenlenen toplantıda 2021 yılı tehditleri bir bir sıralandı.
2021 YILI SAĞLIĞA TEHDİTLER
Derneğimizin bilim, danışma kurulu, teşkilat ve üyeleriyle yapmış olduğu istişareler neticesinde 2021 yılında sağlığı tehdit edeceğini öngördüğü tehditler şunlardır:
1.    COVİD-19 PANDEMİSİ; Tüm dünyayı derinden sarsan, yaşam koşullarını değiştiren, alınan tedbirler ile bir türlü engellenemeyen, ekonomileri derinden etkileyen, aşıdan başka kontrol altına alacak bir yöntem bulunamayan Pandemi.
2.    AŞI OLMAYA DİRENÇ; Eksik bilgi nedeni ile aşı olunmaması salgının daha da ilerlemesine sebep olmaktadır.
3.    KİŞİSEL HİJYEN EKSİKLİĞİ; El yıkama, genel vücut temizliğine dikkat etmeme, KOVİD-19’un daha hızlı yayılmasına sebep olmaktadır.
4.    SEDANTER YAŞAM; Pandemi hareketsiz yaşam tarzını iyice arttırmıştır. Bu da sedanter yaşama bağlı ikincil hastalıkları tetiklemiştir.
5.    PSİKOLOJİK BOZUKLUKLAR; Evden çıkamama. Çocuklar, yaşlılar ve işsizlerde değişik psikolojik bozukluklara neden olmaktadır.
6.    HASTALIKLARIN ERTELENMESİ; Pandemi sebebi ile hastanelerin pandemi hastanesi olması, insanların virüs bulaşma korkusu nedeni ile zamanında sağlık merkezlerine başvurmamasına bağlı gecikmeler tanı ve tedavilerin gecikmesine sebep olmaktadır.
7.    TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI; Evde kalmak zorunda kalan kişilerin teknolojik cihazlar ile çok fazla vakit geçirilmesi teknoloji bağımlılığına sebep olmaktadır.
8.    DURUŞ BOZUKLUKLARI; Evde kalmaktan kaynaklı başta eklem, kas hastalıkları ve duruş bozuklukları oluşmaktadır.
9.    STRES; Pandemi nedeni ile evde kalmaların artması, sosyal ilişkilerin zayıflaması, gelecek kaygısı strese bağlı hastalıklara sebep olmaktadır. 
10.    YALNIZLIK; Depresyon, kişilik bozuklukları, kalp damar, gastrointestinal ve enfeksiyon hastalıklarına sebep olmaktadır. 
11.    OBEZİTE; Kalp, damar, tansiyon, diyabet, eklem ve enfeksiyon hastalıklarına sebep olmaktadır. 
12.       SAĞLIK EĞİTİMİ AKSADI; Pandemi sebebiyle sağlık eğitiminin pratikleri yapılamamıştır. Bundan dolayı ciddi eğitim noksanlıkları mevcuttur. Bunlar ileride sağlık sektöründe ciddi malpraktislere sebep olabilecektir.
Bu sağlık tehditlerinin minimize edilmesiyle hastalıklar azalacaktır. Bunun sonucunda hastanelerin, sağlık personelinin yükünün ve sağlığa harcanan bütçenin düşmesi beklenmektedir. Sağlıklı toplum güçlü toplum demektir. Bu tehditler azaltılmadığı takdirde toplumun sağlığı bozulacak, ciddi iş gücü kayıpları, ekonomik sıkıntılar ortaya çıkacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.