banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Sağlık Bakanı Koca Açıkladı: Ücret Alınmayacak

Buu yıl için üretilen grip aşılarının eczanelere ve tüm sağlık kuruluşlarına dağıtımına önümüzdeki günlerde başlanacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, risk grubunda bulunanlardan ücret alınmayacağını da açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, insanların kapalı alanlara mahkum olduğu kış aylarında, başta mevsimsel grip olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonlarının ciddi oranda arttığını belirterek, "Grip hastalığının aktif dönemi" olacağı bir süreçtir, Türkiye'nin de içinde olduğu kuzey yarım kürede her yıl ekim sonundan nisan başına kadar devam ediyor. Grip hastalığına influenza A ve B virüslerinin neden oluyor. Geçen yıl Avrupa'da en çok influenza A virüsünün alt türlerinden H1N1 ve H3N2 görüldü. Aynı dönemde Türkiye'de solunum yolu enfeksiyonları, baskın olarak H3N2 kaynaklıydı" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.