banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Pankreas Tümörü Şanlıurfa’da İlk Defa Kapalı Yöntemle Alındı


Özel bir uygulamayla ayrı bir kesi yapmadan doğum bölgesinden girilerek tamamen ameliyatsız yöntemle Türkiye’nin sayılı merkezlerinde uygulanan NOSE tekniği, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir hastaya başarıyla uygulandı.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesinde cerrahi onkoloji uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Halil Türkan tarafından bir hastaya NOSE tekniği başarıyla uygulandı. Hasta hakkında bilgi veren Dr. Türkan şunları söyledi; “Hastamız karın ve sırt ağrısı şikâyetiyle cerrahi onkoloji polikliniğimize başvurmuştu. Yaptığımız tetkikler neticesinde pankreas bezinden kaynaklı bir tümörünün olduğunu tespit ettik ve ameliyat kararı verdik. Önce hasta yakınları hastanın başka illere gitmenin gerekliliğini sorguladı, biz ameliyatın burada da yapılabileceğini ama yine de kararlarına saygı duyacağımızı belirttik. Tercihini bizden yana kullanan hastamızın gerekli hazırlıkları yapıldıktan sonra ameliyata aldık.”
Pankreasın tümörlü kısmıyla birlikte gövde ve kuyruk kesimini dalağıyla birlikte tamamen kapalı yöntemle alındığını belirten Dr. Türkan şu ifadelere yer verdi; “Bu hastamızda diğer kapalı ameliyatlardan farklı olarak tümörünü NOSE (Natural Orifice Specimen Extraction) yöntemi dediğimiz doğum yolundan çıkardık. Hastamızda hiç cerrahi kesi olmadan ameliyatını tamamladık. Ameliyat sonrası 7 Gün müşahede altında kaldıktan sonra bugün taburculuğunu planlanıyoruz. Türkiye' de nadir merkezde yapılan bu ameliyatların Şanlıurfa'mızda da yapılıyor olması hem bölge halkı adına hem de bu bölge insanı olarak mutluluk verici olduğunu belirtmek isterim.”
Başarılı bir operasyon sonucu sağlığına kavuşan hastanın yakını, operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Halil Türkan’a ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi; “Kayınvalidem sırt ağrısı şikâyetiyle müracaat etti. Yapılan tetkikler sonucunda pankreasında kist olduğu tespit edildi.  Kitlenin üç ana bölümde toplandığı görüldüğü için kapalı yöntemle ameliyatla alınmasına karar verildi. Ameliyatı oldukça başarılı geçen hastamızın durumu gayet iyi” dedi.     
Hastanemizde uygulanabilen operasyonlarla ilgili bilgi veren Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Halil Türkan, “Bu hastamızda olduğu gibi pankreas kanserleri, safra yolu ve karaciğer kanserleri, mide ve kalın barsak kanseri hastalarının hem ameliyatları, hem de kemoterapi ve radyoterapi tedavileri hastanemizde başarıyla yapılmaktadır.  Şanlıurfa halkının ve çevre illerdeki kanser hastalarının hastanemizde gerekli tüm tedavilerinin yapıldığını belirtmek isterim. Biz kanserle mücadele eden cerrahi onkoloji, tıbbı onkoloji ve radyasyon onkolojisi hekimleri olarak Şanlıurfa' nın güneydoğunun kanser merkezi olması ve bu hastaların başka illere gidip mağduriyet yaşamamaları için elimizden geleni yaptığımızı belirtmek isterim” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.