banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Muş'ta misafir anne uygulaması

 Sağlıkta Dönüşüm Programı ile anne ve bebek sağlığını korumak amacıyla 2008 yılında başlatılan “Misafir Anne Uygulaması” devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Muş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, "Bu uygulama kapsamında olumsuz iklim ve ulaşım şartlarının ulaşımı imkânsız hale getirebildiği bölgelerdeki gebelerle, sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişiminde problem olabilecek gebelerin tespit edilerek; planlanan merkezlere nakledilmesi, konaklatılması, hastane şartlarında doğumlarının gerçekleştirilmesi, doğum sonrası anne ve bebeğin sağlık durumunun uygun hale getirildikten sonra tekrar evlerine götürülmesi sağlanmaktadır.”dedi.

Uygulama kapsamında daha elverişli koşullara davet edilen ancak çeşitli sebeplerle (evdeki diğer çocuklarına bakacak kimsenin olmayışı vb. gibi) konaklamayı kabul etmeyen anne adaylarının aile hekimleri tarafından takiplerinin yapılmaya devam edildiğini ifade eden Dr. Türkoğlu;  “Bu gebelerimizin hava ve ulaşım şartlarından dolayı evde doğum yapmak zorunda kalmamaları için, her türlü iletişim bilgileri alınıyor. Bakanlığımızın ambulans, kar paletli ambulans, snowtrak ve helikopter ambulans dahil tüm imkanları kullanarak planlanan merkezlerde doğum yapmaları sağlanmaktadır'' ifadelerini kullandı.


Türoğlu; "Programın yaygınlaştırılması ve daha etkin yürütülebilmesi için Halk Sağlığı Müdürlüklerince; “Misafir Anne Uygulaması” hakkında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bilgilendirilmesi, uygulamaya katılım ve desteklerinin sağlanmasını istiyoruz'' ifadelerine yer verdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
MuşMisafir Anne
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.