banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

MS HEMŞİRELİK OKULU ŞANLIURFA'DA DÜZENLENDİ

Türkiye Multiple Skleroz Derneği’nin desteği ile daha önce Gaziantep ve Mardin'de  gerçekleştirilen “MS Hemşire Okulu" etkinliğinin üçüncüsü bu yıl Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Ethemoğlu, her yıl 12-14 Kasım günleri arasında çeşitli etkinlikler yapan Türkiye Multiple Skleroz Derneği’nin “MS Hemşire Okulu”nun üçüncüsünü bu yıl Şanlıurfa'da yapıldığını söyledi. 

MS HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Doç. Dr. Özlem Ethemoğlu, "Multıple skleroz, beyin, beyinciği ve omuriliği etkileyen kronik bir hastalık. Özellikle 20-40 yaş arası genç yaşlarda ve kadınlarda erkeklere göre daha fazla etkilenme olmaktadır. " dedi. 

MS hastalığında hemşirelerin katkısının çok büyük olduğunu ifade eden Doç. Dr.Ehtemoğlu, 
" Bu konuda uzman doktorlar tarafından takip ve tedavisi hastaların erken tanısı, takip ve tedavisi için çok önemli. Harran Tıp Fakültesi Nöroloji anabilim dalı bünyesinde olduğu gibi MS birimi olan hastanelerimizde görev yapan doktorlarımızın en büyük yardımcısı MS hemşirelerimiz. Hastanın ilk tanı aşamasından, takip, izlem ve tedavi aşamasında bu konuda eğitimli hemşirelerimizin katkısı çok büyük. " diye konuştu. 

Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Ethemoğlu şunları söyledi:
 "MS hemşire okulu bünyesinde tüm Türkiye genelinde MS birimlerinde çalışan 120 MS hemşiresi ve bu konuda uzman öğretim üyesi hocalarımız biraraya gelerek, MS tanı, izlem ve tedavi aşamısındaki bilgilerini güncellediler ve MS hemşirelerimiz bu konuda eğitim kursları aldılar" 

Etkinliğin Şanlıurfa'da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Ethemoğlu,    
Destek ve katkılarından dolayı Harran Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür etti. 

3 gün süren etkinliğin son durağı 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Göbeklitepe gezisiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.