banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Meteorolojiden kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde görülmesi beklenen yağışların Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Yağışların; Isparta, Burdur, Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri, Antalya ve Mersin'in yükseklerinde, Batı Karadeniz'in iç kesimleri(Bolu, Karabük ve Kastamonu), Zonguldak ve Bartın'ın yüksekleri İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Karaman, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ve Konya'nın güney ve batısının yükseklerinde) akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli (10-20 cm) kar yağışı, İzmir’in güneyi, Aydın ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm), Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Ülkenin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ve İç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Trakya ile Bursa ve Bilecik'in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli(10-20 cm)olmak üzere bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri, Erzurum ve Muş çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli (10-20 cm) kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batısı zamanla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Sağanak yağışlı 2/7

Ankara: Kar yağışlı -2/2

İzmir: Sağanak yağışlı 6/12

Adana: Sağanak yağışlı 2/11

Diyarbakır: Kar yağışlı -14/-1

Batman: : Kar yağışlı -13/-4

Van: Kar yağışlı -10/-3

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.