banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Medikalcılar Dernek Başkanı Bulut, Tıbbi Cihazın Devamı İçin Can Suyu Gerekiyor

Bulut; "Biz STK’lar olarak her platformda ödemelerin düzenli yapılası gerektiğini hep söyledik. Kamunun yetkilileri ile görüşmeler yapıldı. Her seferinde çözümler aradık. Hep olumlu taraftan bakılarak kamuda verilen sözlere güven gerekli dedik. Gelinen nokta sektörün 16 aylık ödemeleri içerde ve Aralık ayı için ödeme yok Ocak ayı için belli değil duyumları var.

Sektörün bel kemiği olan firmalar bizlere dertlerini anlattıklarında geldikleri durum, alacaklarını alamadıkları için Çekleri yazıldığı, evini, arabasını sattıklarını, işçi maaşlarını ödeyemediklerini görüyoruz. Can suyu olmasa maalesef bu gidiş ürün tedariğinin durma noktasına geleceğini gösteriyor." Diyen Başkan Ahmet Bulut sözlerine şöyle devam etti; "Kamudan beklentimiz, Tıbbi cihaz sektörü, sağlıkta ilaçla birlikte en önemli güçtür. Kamuya Tıbbi cihaz ve sarf veren firmalar ile Ortopedi, Beyin cerrahi gibi acil vakalarda saat gözetmeksizin 7/24 çalışan meslektaşlarımızın geciken ödemelerinin bir an önce yapılması gerekiyor.

Döviz kurunun yükselmesi, malzemelerin ithal olması nedeniyle yaşanan fiyat artışları, Sut fiyatları arasında uçurum oluşturmuştur.

SUT ( Sağlık Uygulama Tebliği ) fiyatları artan fiyat yükselişleri karşılığında acilen güncellenmelidir." Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.