banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Mardin'de

Mardin İl Sağlık Müdürlüğünce özel bir AVM'de kurulan  stantta, görevliler tarafından vatandaşlara 112 Acil Çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi, ambulansların geçiş üstünlüğüne özen gösterilmesi konusunda bilgiler verildi.

Ekiplerin çalışmalarına İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Burhan Turan ile İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. M. Salih Atama katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş'in yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığınca meslekteki engellerin aşılması için 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesini önlemek, trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesiyle ilgili toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla "Yaşama Yol Ver" sloganıyla başlattığı 112 medya kampanyasını tanıtmak amacıyla stant kurduklarını söyledi.

112 acil sağlık ekiplerinin trafikte zaman kaybetmeden yol almasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Turan, şunları söyledi:

"Trafikte kaybedilen 2 dakikada, bir anne bebeğini, bir bebeğin annesini, bir ailedeki eşi, bir evladın yakınını, sevdiğini kaybetmesine yol açabilir. Trafikteki duyarlılık binlerce insanın yaşama tutunmasına vesile olabilir. Vatandaşlarımızın gereksiz olarak meşgul ettiği 112 telefon sırasında gerçek ihtiyacı olan  hastanın ulaşmaması, kişilerin hayatını kaybetmesine ve sakat kalmasına yol açabilir.Mardin  İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum; 112 acili gereksiz meşgul etmeyin, ihtiyacı olan hastanın ulaşması gecikmesin."

Stantta görevli ekiplerin, gün boyu vatandaşları bilgilendireceğini belirten Turan, stantı ziyaret eden vatandaşlara hem tanıtıcı broşürler, hem de şapka hediye edeceklerini kaydetti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.