banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Kasık Fıtığının İçine Gizlenmiş Apandisit 

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eş zamanlı olarak apendektomi ve sağ kasık mesh ile herni onarımını yapıldı.

20 Yaşında erkek hasta 5 aydır sağ kasık bölgesinde ağrı ve şişlik şikayeti nedeniyle S.B.Ü. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi genel cerrahi polikliniğimize başvurdu. Yapılan fizik muayenemizde sağ inguinal herni olduğunu tesbit ettik. Hastaya yaptığımız ultrasonografik incelemede sağ kasık fıtığı kesesi içinde apendiks olduğunu saptadık. Amyand Herni tanısını koyduk. Bu hastalık tıp litaretüründe Amyand Herni olarak geçmektedir. İlk olarak 1736 yılında Claudius Amyand tarafından tanımlanmıştır. Bu vaka tüm kasık fıtıklarında %1, tüm apandisitlerde ise %0,1 oranında izlenmektedir. 

Hastaya eş zamanlı olarak apendektomi ve sağ kasık mesh ile herni onarımını planladık. Hastamızı bilgilendirip onamlarını aldıktan sonra elektif şartlarda operasyona aldık. Operasyonda sağ kasık fıtığında ki apendiksin uzun süre fıtık kesesi içinde kalması nedeniyle hafif enflame olduğunu gördük. Apendektomi kararı aldık. Apendektomiyi takiben sağ kasık fıtığı onarımı yapıldı. Servisteki takiplerinde şikâyeti olmayan hasta şifa ile taburcu edildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.