banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Kalp Kapağı Ameliyatsız Yöntemle Tedavi Ediliyor

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Bedri Caner KAYA yaptığı açıklamada;

Kalp kapak hastalıklarının önemli bir kısmını oluşturan romatizmal kapak hastalığı günümüzde de önemini sürdürmekte. Çocukluk çağında geçirilmiş olan ateşli hastalıklar sonrası kapaktaki kireçlenmelere bağlı olarak kapakta oluşan daralmalar sonucu ilerleyen yaşlarda görülen bir hastalıktır. Dün hastanemizde romatizmal kapak hastalığı sonrası 3 hastamıza mitral balon işlemi uyguladık. Mitral balon işlemi daha önceki yıllarda şehrimizde uygulanmayan bir işlemdi. Yaklaşık 2 yıldan beri 100'e yakın hastamıza bu işlemi başarılı bir şekilde uygulayarak gayet de güzel sonuçlar elde ettik. Bu anlamda hastalarımızın dışa bağımlılığını sona erdirmek amacıyla kalp hastalıklarının tamamını elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Hem tanı hem de tedavide başarılı bir şekilde şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yakın zamanda bu tür hastalıklar sebebiyle çevre illerden hastanemize gelen hastalarımıza da bu işlemi başarıyla uyguladık dedi.

Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen hasta Meral Esmeroğlu, “Kalp hastalığımdan dolayı aşırı derecede nefes darlığı çekiyordum, sürekli yoruluyordum. Birçok hastane gezdim en son Mehmet Akif inan Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldim. Doktorumuz hemen ameliyat yapalım deyince ben de kabul ettim. Ameliyat olduk çok şükür şimdi daha iyiyim. Başka memleketlere gitmeyin doktorlarımıza güvenin burada her türlü imkân var ” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.