banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

İstanbul'dan sonra Şanlıurfa ikinci oldu

1 Ocak 2012’den itibaren zorunlu Genel Sağlık Sigortası’na geçilmesiyle beraber, sosyal güvenlik imkanı olmayanlar için de “gelir testi” yaptırma koşuluyla sağlık hakkından yararlanma imkanı geldi. İstanbul’dan sonra en fazla gelir testi yapılan il Şanlıurfa olarak dikkat çekti. Şanlıurfa’da gelir testine girenlerin sayısı 570 bin kişi. Toplam nüfusu 1 milyon 716 bin 254 olan Şanlıurfa’da neredeyse her üç kişiden biri gelir testine girdi. Türkiye sıralamasında Şanlıurfa’yı Diyarbakır takip ediyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Kara, “Yapılan gelir testi müracaatlarının sistem ortamında SGK tarafından çekilerek vatandaşlarımızın gelir seviyelerine göre tescil işlemleri tamamlanarak adreslerine tebliği sağlanmıştır. Tüm vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönlendirilerek gelir testi yapmaları sağlanmış ve sonuca göre GSS kapsamına alınmıştır.”dedi.

Aile içindeki geliri asgari ücretin üçte birinden az olanlar prim ödemeden Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını söyleyen Müdür Kara, Geliri asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında olanlar 37,62 TL, asgari ücretle bu ücretin iki katı arasında geliri çıkanlar 112,86 TL ve asgari ücretin iki katından fazla geliri olduğu tespit edilenlerde 225,72 TL tutarında prim ödeyerek Genel Sağlık Sigortasından faydalanacağını ifade etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.