banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Iraklı Hastan Harran Üniversitesi Hastanesinde Şifa Buldu


Gözünde bulunan (tümör) kanseri nedeniyle ülkesinde ameliyat olan Qırshı Namer Darweesh sağlına kavuşmayınca Türkiye’ye geldi. Yakınlarının tavsiyesi üzerine Şanılurfa Harran Üniversitesi  Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümüne başvurdu. 
 Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı  Doç. Dr. Ali Şimşek  tarafından muayene edilen Qırshı  Namer  Darweesh, daha önce Irak'ta yapılan ameliyatta  gözünde bulunan (tümör) kanserinin iyi temizlenmediği ve bu nedenle gözünde görme probleminin devam ettiğini belirledi. 
Hastanın zaman kaybetmeden yatış verildikten sonra ertesi gün yapılan ve 3 saat süren başarılı bir ameliyat sonrası Darweseeh’in gözünde bulunan (tümör) kanseri geniş bir şekilde temizlendi.
Doç. Dr. Şimşek, yaptığı açıklamada ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın görmeye başladığını söyledi.
Hastayı kısa bir süre gözetim altına   tuttuklarını belirten Şimşek, yapılan kontrollerin ardından hastayı ülkesine sağlıklı şekilde uğurladık. Yurt dışından gelen hastalar Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini tercih ediyor. Hastanemiz sadece Şanlıurfa'da değil, bölge coğrafyasında bile söz sahibi olmaya başladı. Bölge halkına hizmet vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. “ diye konuştu 
-Sağlık turizmi neden önemli 
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi  Başhekimi Doç.Dr. Ahmet Güzelçiçek, katma değeri en yüksek turizm çeşidinin sağlık turizmi olduğunu belirtti.
Yapılan ameliyatın ülkemizin ve şehrimizin tanıtımına katkısı olacağını dile getiren Güzelçiçek şöyle konuştu:
“ Sağlık turizmi, yeni ve çeşitli mesleklerde istihdam alanları açacaktır. Şehrin ekonomisine girdisi diğer turizm çeşitlerine göre çok yüksektir istihdamın niteliğini artıracaktır ve sağlık nedeniyle tercih edilen bir şehir olmak Şanlıurfa’nın ulusal prestiji açısından oldukça önemlidir. Harran üniversitesi Tıp Fakültesi Göz kliniğimiz özellikle son iki yılda yapılan yatırımlarla, teknolojik donanım ve fiziki şartlarıyla batıdaki üniversiteleri aratmayacak bir yapıdadır. İnanıyorum ki Şanlıurfa’nın sağlık turizmine olan rağbeti gelecekte daha da hızlı bir artış gösterecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.