banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

İNCE BAĞIRSAĞINDAN YENİ BİR MESANE YAPILDI

 

İdrarın kanlı gelmesi(ağrısız) ve idrar yapma alışkanlığından oluşan değişiklikler mesane kanserinin belirtileri olabilir.

Mesane kanserinde en önemli risk faktörü sigara ve sağlıksız beslenmedir. Erkek hastalarda risk daha fazladır.

Hastaya yapılan idrar tahlili, üriner USG, İVP ve Tomografi gibi tetkiklerle ön tanı konulabilir. Esas tanı hastaya yapılan sistoskopi işlemi ile mesanede kitleyi görmektir ve kitlenin büyüklüğüne göre biyopi veya TUR yöntemi ile kitleden örnek almak veya tümüyle temizlemektir.

Mesane tümörü tanısı konan hastaya medikal tedavi olarak mesane içerisine BCG veya mitomyon gibi kemoterapi ilaçları uygulayarak yapılır.

Erken evre mesane tümörü tanı konulan hastalara periyodik olarak sistoskopi işlemi yapılır. İleri evre mesane tümöründe ise radikal sistektomi veya rayoterapi yapılır. Mesanesi alınan(radikal sistektomi) hastaya ince bağırsaklarından yeni bir mesane yapılabilir veya hasta normal yönden idrar kanalları ince bağırsaklardan alınan bağırsak parçasına yama edildikten sonra ince bağırsağın bir ucu karın ön duvarına ağızlaştırılır, idrar karın ön duvarından gelir.

Hastanemizde M.N isimli hastaya hastanemiz cerrahi ekibi(Üroloji bölümünden Op. Dr. Engin ÖZBAY, Op. Dr. Fatih ÇELİK, Op. Dr. Mehmet Büyükşerbetci, Genel Cerrahi Bölümünden Op. Dr. Murat GÖLCÜK ve Anestezi Bölümünden Uz. Dr. Türkay YÜCEL) tarafından ileri evre mesane tümörü nedeniyle mesanesi tümüyle alınarak ince bağırsağından yeni bir mesane yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.