banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Kum Sanatçısı Ömer Faruk Elmas TFF Orhan Saka Amatörler Evi Meclis Üyesi Ahmet Çoban

İlk Çocuk Üroloji Kliniği Harran Tıp’ta Açıldı


Şanlıurfa’da bulunan Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekim Hasan Karsen, “Türkiye’de sadece 3 uzman doktorun bulunduğu “Çocuk Üroloji” polikliniğini açarak sadece Şanlıurfa’ya değil tüm bölgeye hizmet etmek amacında olduklarını” söyledi.
Türkiye’de pediatrik üroloji ihtisası alanında eğitime başlayan ilk hekimlerden biri olan Harran Tıp Çocuk Üroloji Uzmanı Dr. İsmail Yağmur, Çocuk ürolojisi dalının doğuştan 18 yaşına kadar yaş aralığındaki çocukların ürolojik hastalıklarla ilgili tanı ve tedavi aşamasında ilgilenen bilim dalı olduğunu söyledi.
Çocuk ürolojisi alanında, doğum esnasında veya takibinde anne karnında yapılan ultrason incelemelerde bebeğin böbrek veya idrar yollarında herhangi bir problem saplandığında doğuştan bunların müdahalesini hızlı bir şekilde yaptıklarını dile getiren Uzman Dr. Yağmur; “Ek olarak yeni doğan bebeklerde başlayıp çocukluk döneminde işeme güçlükleri, torbalarda anormal görünüm, sünnet hataları, penis bölgesindeki anormallikler, böbrek taşları, inmemiş testis rahatsızlığı, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek ya da idrar yolunda oluşan kitleler veya tümoral oluşumlar gibi birçok hastalıkla ilgilenmekteyiz. Üroloji uzmanlığını Harran Üniversitesinde almış Şanlıurfalı biri olarak Şanlıurfalı çocuklara hizmet etmekten gurur duyacağımı belirtmek istiyorum, Üniversitede yeni kurulacak olan pediatrik üroloji ana bilim dalında hizmet edeceğiz” dedi.
Harran Üniversitesinde yirmi bir yıldır üroloji kliniği olarak hizmet verdiklerini söyleyen Üroloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ercan Yeni; “Bu bölge ve etrafındaki sağlık hizmeti alan bölgeleri düşünüldüğünde Türkiye’nin çocuk nüfus yoğunluğunun en fazla yaşandığı, doğurganlık hızının en yüksek olduğu bir bölgede yaşamaktayız. Bu çocuk nüfusunun fazlalığı bizim hizmet alan hasta grubumuzun da çok önemli kısmının çocuk olması şeklinde karşımıza geliyor. İsmail Hocamızın eğitimini tamamlayarak aramıza katılmasıyla çocuk ürolojisindeki ilgili hastalıklara çok daha kaliteli hizmet verme şansı yakalamış olacağız. Bölgedeki çocuk hasta yoğunluğunun düşünüldüğünde çocuk ürolojisi kliniğinin Urfa’ya katacağı hizmet çok daha önemli olacak” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.