banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

HRÜ Hastanesinde Şaşılık Polikliniği Hizmete Girdi


Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Başkanı Doç. Dr. Ali Şimşek, Bir göz hastalığı olan Şaşılık hakkında bilgi verdi.
Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Şimşek, yapmış olduğu açıklamada; Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Şaşılık poliklinikliği hizmet vermeye başladı. Şanlıurfa ve çevre ilerdeki tüm hastalarımıza hizmet sunduklarını ifade ederek bölgede büyük bir eksikliği giderdiklerini ifade etti.
Doç. Dr. Şimşek "Şaşılık, her iki gözün birbiriyle olan paralelliğini kaybetmesidir. Bir göz düz bakarken diğeri içe, dışa, yukarı veya aşağı kayabilir. 
Bazı durumlarda kayma her iki gözde de mevcuttur. Gözlerdeki kayma şaşılığın sebebine göre sürekli ya da geçici süreli oluşabilir. Şaşılığın oluşmasında tek bir neden yoktur. Farklı nedenlerle şaşılık oluşabilir. Şaşılık tedavisinde erken teşhis çok önemlidir. İlk göz muayenesi için geç kalındığında çocukların gözlerinde estetik problemlerinin yanı sıra ömür boyu sürecek görme azlığı sorunları da oluşabilmektedir. 
Şaşılık belirtileri nelerdir?
Şaşılık, genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalığın en temel belirtisi, düz bakmayan bir gözdür. Şaşı bireyler bir noktaya baktıkları sırada bir gözleri düz iken diğer göz kayarak farklı bir açıya yönelir. Çocuklarda şaşılık güneşte tek gözünü kapatma, veya her iki gözü kullanabilmek adına başı öne eğme gibi davranışlarla kendini belli eder. Bunların haricinde yaygın olarak görülen şaşılık belirtileri şunlardır:
•    Gözlerde sulanma
•    Baş ve göz ağrısı
•    Çift görme
•    Üç boyutlu görme yeteneğinin kaybolması
•    Baş ve gözün bir yana çevrilerek bakılması
•    Bulanık görme

Harran Üniversitesi  Hastanesi  Göz Hastalıkları Anabilim Başkanı Doç. Dr. Ali Şimşek son olarak ise Göz Hastalıklarından olan Şaşılık polikliniği hizmete girebilmesi için değerli desteklerini bizden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet  Sabri Çelik, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Dekanımız Prof. Dr. Halil Çiftçi, Başhekimimiz Dr.Öğr.Üys. Ahmet Güzelçiçek’e teşekkürlerimi Şanlıurfa halkı adına sunarım. 
Şanlıurfa Kamu Hastaneleri  Başkanı Uzm.Dr.Faruk Günak’a da verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerimi sunarım.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi  Başhekimi Dr. Öğr. Üys. Ahmet  Güzelçiçek  :“Başta Şanlıurfa olmak üzere bölge illerinde de büyük bir eksiklik olan ve bölgemizde de önemli bir göz hastalığı olan şaşılık hastalığının artık Harran Üniversitesi Hastanesi Şaşılık Göz polikliniği olarak başta Şanlıurfa halkımız olmak üzere bölgede bulunan diğer illerdeki vatandaşlarımızın hizmetine sunarak sağlıkta gerekli olan sağlık hizmetinin kalitesini artırarak devam edeceğimizi bildirmek isterim. “ Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.