banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

HEKİMSEN Öncülüğünde Ceylanpınarda doktorlar iş bırakma eylemi yaptı

HEKİMSEN Şanlıurfa Şube Başkanı Dr.Halil Nevzat Yetkin Ceylanpınar Devlet Hastanesi yaşanan şiddet protesto etmek için Ceylanpınar devlet hastanesi önünde meslektaşları ile birlikte iş bıraktı ve basın açıklaması yaptı.

Yetkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"HEKİMSEN Sendikasının aldığı karar gereği bu gün Ceylanpınar Devlet Hastanesinde 1 günlük iş bırakılmıştır.
Hastane bahçesinde yapılan basın açıklamasına HEKİMSEN Şanlıurfa Şube Başkanı Dr.Halil Nevzat YETKİN ve Ceylanpınar Devlet Hastanesi HEKİMSEN Hastane Temsilcisi Dr. Feyyaz BAY ve hastanenin tüm doktorları katılmıştır.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İDARECİLERİNİ GÖREVLERİNİ LAYIKI İLE YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Yapılan açıklamada yaşanan şiddet olaylarında gerekli tedbirleri almayan İl Sağlık Müdürlüğü idarecileri tekrar uyarılmış ve Şanlıurfa’da art arda birçok şiddet olayının yaşanmasının önüne geçilmesi istenmiştir.
Dr.Yetkin yaptığı açıklamada devletin doktorunu korumak zorunda olduğunu ve bu yaşanan olayların sağlık camiasında moralsizliğe yol açtığını ve biran önce tedbir alınmasını söyledi. Şanlıurfa’nın sağlık çalışanlarına mobbing yapılan ve şiddete uğrayan bir yer olarak akıllarda kalmasını istemediklerini ekledi.
3 GÜN ÖNCE ŞANLIURFA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİLİ DÜN DE CEYLANPINAR DEVLET HASTANESİ ACİLİ
Bir önceki şiddet olayın da olduğu gibi Şanlıurfa Valisine seslenen Dr. Yetkin “Şiddet olaylarının önlenmesi için basit tedbirlerin alınabileceğini bu konuda hala harekete geçmeyen İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerini şikâyet etti. Konuşmasının devamında Sağlık Müdürlüğü idarecilerinin hekimlere karşı tutanak, soruşturma ve sınıftan düşürme tehdidi yapacağına, son günler de artarak yaşanan, sağlıkta şiddete çözüm aramasının daha doğru olacağını söyledi.
HER İKİ ŞİDDET OLAYINDADA ŞİDDET YAŞAYAN MESLEKTAŞLARI OLAN HEKİMLERİ TELEFONLA BİLE ARAYARAK GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETMEYEN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İDARECİLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ
Konuşmasına devam eden Dr. Yetkin sağlığın en tepesindeki isimlerin şiddet gören kendi meslektaşlarını telefon açarak bile geçmiş olsun dileklerini iletmemelerini en hafif tabiri ile saygısızlık olarak niteledi.

ŞİDDET İÇİN ÖNLEM ALINMADIĞ TAKTİRDE ŞANLIURFA GENELİNDE İŞ BIRAKMA KARARI ALINMASI GÜNDEMDE
Dr. Yetkin açıklamasın da, Sağlık Müdürlüğünün önleyici tedbir almadığı ve şiddet olaylarının devam etmesi durumunda Şanlıurfa genelinde tüm sağlık kurumlarında UZUN SÜRELİ iş bırakma kararı alınabileceğini ifade etti."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ferit 2 yıl önce

Kurulur kurulmaz çalışmamak için her fırsatı değerlendiriyorsunuz maşAllah. Her meslekten kişiler şiddet görüyor. Öğretmen-polis, memur, kadın, erkek vb. Şiddettin cezası da TCK var. Öğretmen şiddet görürse 1 yıl, doktor şiddet görürse 3 yıl olsun istiyorsunuz galiba. Bu ayrımcılığınız niye?