banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Harran üniversitesinden kalp hastalarına erken teşhis

Üniversitenin Yenişehir yerleşkesi polikliniklerinde faaliyete giren cihazlardan analiz cihazı, hastanın metabolizma yaşını gösterip, insan vücudundaki yağ dağılım oranlarını, kemik ve kas ağırlıklarını göstererek olası gelecek bir kalp hastalıklarının önceden habercisi olma özelliğini taşıyor.
Yanı sıra hizmete giren kalp çarpıntılarını anında tespit eden 40 gr. ağırlığında iki elektrotla kolayca kayıt yapabilen hastanın kalp çarpıntısını anında kayıt yapabilen kayıt cihazı, ritim bozukluklarında önemli bir tespit cihazı olma özelliğini taşıyor.
Bunlarla birlikte alınan stifness ölçüm cihazı hastaların kalp damar yaşlarını tespit edip, insan yaşantısına yön verebilecek ön tanılar tespit etmektedir.
Üniversite kardiyoloji ABD Başkanı ve Şanlıurfa Tabip Odası başkanı Prof.Dr. Recep Demirbağ yaptığı açıklamada; “Kalp hastalıkların önceden tespiti çok önemlidir. Alınan bu cihaz ve aparatlarla kalp hastalıklarında tanı koyma, hastanın yaşam şeklinin düzenlenmesinde oldukça önem arz etmektedir.” Dedi.
Kardiyoloji ana bilim dalı olarak branşlarında gelişen teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve gelişimleri hastalarıyla paylaştıklarını ifade eden Dr. Demirbağ, bölüm olarak batı standartlarında olduklarını ifade ederek, bu tür sıkıntı çeken hastaların üniversite araştırma ve uygulama hastanesine başvurabileceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.