banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Sağlığımız Artık Onlara Emanet - GÖRÜNTÜLÜ

Osmanbey Yerleşkesi Tıp Fakültesi Anfisinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İnan,  Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzunköy, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Günal, Dekanlar, Öğretim Elemanları, mezun olacak öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

YENİ TÜRKİYEDE DURMAK YOK YOLA DEVAM

Törende konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, öncelikle mezun olan tüm öğrencilerimizi kutladığını söyledi.

  Bazı eksikliklerimiz olmuş olabilir fakat iyi yolda olduğumuz aşikârdır diyen Rektör Prof. Dr. Taşaltın; “Hastane taşıma sürecinden bu güne baktığımızda gözle görülür bir yükseliş söz konusu, gittikçe iyi olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Biz ilerlemelerimizi engellemek isteyen insanlara bakmadan, yeni Türkiye’de durmak yok yola devam mantığıyla yolumuza devam ediyoruz. Yeni Türkiye’de sizin gibi genç beyinlere çok ihtiyaç var. Sağlıklı bir Türkiye sizin elinizle şekillenecek. Buraya kadar gelip çocuklarının bu mutlu gününe şahitlik etmek isteyen ailelere de şunu söylemek istiyorum. Çocuklarınız üniversitemizde çok iyi eğitim aldılar. Hepsi çok iyi birer doktor oldular. Bir kez daha bu öğrencilerimizi, hocalarımızı ve bunları bu günlere gelmesi için her türlü fedakârlığı yapmış olan ailelerimizi kutluyorum” diye konuştu.

HASTAYA ZARAR VERMEMEK BİZİM ASIL GÖREVİMİZDİR

Mezun olan öğrencileri kutlayan, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba; “ 15 yıl boyunca başhekimlik yaptım, şuanda ise Milletvekiliyim fakat bana sordukları zaman ben hep Doktor Fakıbabayım. Her şey değişiyor ama doktorluk değişmiyor.  Bu bağlamda hem bütün hocalarımıza hem de burada bulunan tüm ailelerimize teşekkür ediyorum. Asıl eğitim şimdi başlıyor. Yarın diplomanızı alıp reçeteye imza attığınız an eğitim başlıyor. Hastaya zarar vermemek bizim asıl görevimizdir” diyerek öğrencilere önerilerde bulundu.
 

HEKİMLİK KADAR İNSAN HAYATI DA KUTSALDIR

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzunköy ise; “Bugün insanlık tarihi kadar eski ve kutsal bir meslek olan hekimliğe adım atacaksınız.  Altı yıl uzun ve yoğun bir eğitim süreci sonrası bu mutlu sonuca ulaştınız. Aynı yollardan geçmiş bir meslektaşınız olarak, bu zorlu yolculuğu başararak, hekimliğe attığınız ilk adımdan dolayı sizleri kutluyorum.  Hekimliğin kutsal olduğu kadar insan hayatının da kutsal olduğunu unutmamak gerekir. Hastaya sunduğunuz hizmet sizin işinizdir. Ama bunun yanında büyük bir iyiliktir. Hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar değerli olan yaşam ve sağlığımızın cefakâr bekçileri olan siz yeni meslektaşlarımı gönülden selamlıyor. Yüce Allah’ın bundan sonraki yolunuzu açık etmesini dua ediyorum” dedi.

Mezuniyet töreninde başarılı olan öğrencilere plaket ve başarı belgeleri verildi. Yeni mezun doktorların hep birlikte ettikleri Hipokrat yemininin ardında tören öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.