banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Kum Sanatçısı Ömer Faruk Elmas TFF Orhan Saka Amatörler Evi Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Harran Tıp Hastanesi Artık Yeşil kartlıları da kabul edecek

Yaklaşık iki ay önce faaliyete giren 600 yataklı Harran Üniversitesi TIP Fakültesinin yaşadığı parasal sorun SGK ile varılan anlaşma ile giderildi. Üniversite bütçesi ile yönetilen ancak parasal sorun yaşayan Harran Üniversitesi TIP Fakültesine SGK Başkanlığı tarafından aylık 9 Milyon TL gönderilecek. Global bütçeye dâhil edilen Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Şanlıurfa’da bulunan 750 bin Yeşlikartlı ve her türlü sosyal Güvenlik kurumuna ait hastalara hizmet verecek. Harran Üniversitesini ekonomik olarak rahatlatacak olan Global bütçen için SGK Başkanlığında resmi tören imzalandı. SGK ile Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Hastanesi arasında imzalanan protokol törenine Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Karsen, TIP Fakültesi Başmüdürü Abdullah Göçmez katıldı.

BAĞLI: “URFA’YA AYRICALIK TANIDIK”

Türkiye’ de onlarca TIP Fakültesi Global bütçeye dahil olmak için çaba harcarken, global bütçeye dahil edilen Harran Üniversitesi Hastanesi artık rahat nefes alacak. Sağlık yatırımları için parasal sorun yaşayamayacak olan Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Hastanesine SGK Başkanı Şanlıurfalı Bürokrat Dr. Mehmet Selim Bağlı tarafından aylık 9 Milyon TL ödenek gönderilecek. 1 Nisan 2016 tarihinden geçerli olmak üzere imzalanan protokolün ardından Harran TIP Fakültesi, artık her türlü yatırımı rahatlıkla yapabilecek.

Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Hastanesini ayrıcalık tanıdıklarını ve aylık 9 Milyon ( 9 Trilyon) TL ödenek gönderileceğini ifade eden SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı; “bu protokolün imzalanması için Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu, Şanlıurfa’da kamu sağlık hizmet sorunundaki sorunların aşılması, darboğazların ortadan kaldırılması için Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile bir Global Bütçe yapma konusunda bir talimatları oldu. Teknik heyetimiz burada bir çalışma yaptılar, Sayın Rektörümüzle de birkaç görüşmemiz oldu. Sosyal Güvenlik Kurumunun ekonomi koordinasyon kurulu tarafından kendisine tanınan yetkiler çerçevesinde mümkün olan bütün imkanlar seferber edilerek 1 Nisan 2016 itibari ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Global Bütçe kapsamına alınmış oluyor. Aylık 9 Milyon TL Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine Sosyal güvenlik Kurumu tarafından ödenecek. Bunun karşılığında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi başta Yeşil Kartlarımız olmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamındaki tüm vatandaşlarımıza hizmet etme imkânına sahip olacak. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin bu sözleşme ile kazancı; bundan sonra faturaları incelemeye tabi tutulmaksızın, kesintilere tabi tutulmaksızın ve beklenmeksizin her ay peşinen kendilerine 9 Milyon TL ödemiş olacağız. Böylece bütün kapasite değerlendirilmiş olacak ve Şanlıurfa’daki kamu sağlık hizmet anlamında çok ciddi bir darboğazı aşmış olacağız. Katkı sağlayan milletvekillerimize, ciddi bir gayret ve takip gösteren Sayın Rektörümüz ve başhekimimize çok teşekkür ediyorum. Bir Şanlıurfalı olarak bu protokolün benim dönemimde imzalanması Cenab-ı Hakk’ın bir lütfu olarak telaki ediyorum. Allah’a hamdolsun memleketimize, milletimize hizmete katkıda bulunma fırsatı verdi. Bir Urfalı olarak Sayın Bakanımız Süleyman Soylu Bey’e ve Sayın Başbakanımıza da bir Urfalı olarak minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

KAÇAR: HARRAN TIP SAĞLIK AÇIĞINI KAPATACAK

SGK ile Harran Üniversitesi TIP Fakültesi arasında imzalanan protokole katılan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, TIP Fakültesi artık rahat nefes alacağını ifade ederek şöyle konuştu; “Bugün çok uzun bir süredir üzerinde yoğun bir şekilde çalışılan, değerlendirmeleri yapılan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Global Bütçeye geçiş noktasında bir protokol imzalamış bulunmaktayız. Önce hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum. Bu Şanlıurfa açısından, Harran Üniversitesi açısından, Şanlıurfa’daki 2 Milyon insanımızın sağlık erişimine ulaşımı noktasında son derece ve hayati bir protokoldür. Bu protokolle birlikte artık Harran Üniversitesi Hastanesi gibi yeni hizmet binasına taşınmış, yeni birimler açma noktasında iddiası olan bir kurumumuzun ekonomik anlamda rahatlanması noktasında son derece önemli bir protokoldür. Harran Üniversitesine Hastanesine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık olarak düzenli bir şekilde 9 Milyon gibi bir ödeme yapılacak olması hastanemizin gelişimi noktasından vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişim noktasında son derece önemli kolaylıklar sağlayacaktır. Bir diğer önemli avantajı da Şanlıurfa, Yeşil Kart oranının en yüksek olduğu il. Şuandaki nüfusumuzun yaklaşık yüzde 38’i yeşil kartlı, bu protokol imzalanmadan önce yeşil kartlı vatandaşlarımız direk olarak Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde direk muayene olamadıkları için merkezdeki hastanelerimizde çok ciddi anlamda yoğunlaşma söz konusuydu. Buda hem orda çalışanların iş yükünü arttırmakta hem de vatandaşlarımızın sağlıksız ortamlarda bir hizmet alma gibi bir sonucu çıkarmaktaydı. 750 Bin yeşil kartlı bulunan bir memlekette, bir şehirde yeşil kartlılarımızın hiçbir sevk almadan başka bir kuruma uğramdan direk olarak Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesine giderek muayene olma kolaylığını sağlamış olması bizim açımızdan son derece önemli. Ben bu protokolün hem Sosyal Güvenlik Kurumuna hem Harran üniversitesine ve özellikle de bütün Şanlıurfalılara hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Biliyorsunuz 11 Nisan’da Şanlıurfa’da Bakanlar Kurulu yapıldı. Başbakanımızın bu konuda özel talimatları oldu, bu süreçte emeği geçen Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Şanlıurfa’da bu süreci özel olarak takip eden Bakanımız Faruk Çelik Bey’e, Şanlıurfa milletvekillerine ve nihai olarak da çok önemli katkılar sağlayan SGK Başkanımız Selim Bağlı Bey’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HARRAN TIP HER TÜRLÜ HASTAYI KABUL EDECEK.

Harran Üniversitesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında Global bütçe anlaşmasına varılmasından dolayı oldukça memnun olduklarını ifade eden Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın ise şöyle konuştu; “Bu anlaşma Urfamıza hayırlı olsun. Global Bütçe bizim için çok hayati değerde, üniversitemizin 30 Milyon borcu var. Şuanda ilaç fiyatlarını 1 yıl sonra ödeyebildiğimiz için ilaçları daha pahalı olarak alıyoruz, hizmetlerimiz durma noktasına gelecekti. Bu bütçeyle hızlı bir şekilde hizmet üretebilir bir duruma geldik. Bundan sonra Yeşil Kartlılarda gelebilecek, diğer sağlık kurumları daha önce sevkle geliyordu şimdi sevksiz olarak direk müracaat edebilecekler. Bu konuda emeği geçen Bakanımız Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Selim Bağlı’ya çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Rektör Taşaltın ve SGK Başkanı Bağlı sözleşmeyi imzaladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.