banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE ÇOCUK ÜROLOJİSİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Harran Üniversitesi Hastanesinde akademik ve cerrahi eğitimler devam ediyor. Çocuk Cerrahi Anabilim Dalı sahipliğinde ‘Çocuk Ürolojisi Çalıştayı’ gerçekleştirilirken, 3 gün süren çalıştayda çeşitli operasyonlar ve tedaviler de yapıldı.  
Çalıştay kapsamında Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhami Sürer’in eşlik ettiği ameliyatlarda çocuk ürolojisi alanında nadir görülen hastalıklar ameliyat edildi.
3 gün süren çalıştayda ciddi hipospadias (halk arasında peygamber sünneti diye biliniyor), epispadias (idrar deliğinin penisin üst kısmında olması) ve idrar kaçırma şikayetleri olan 2 hastaya da bağırsaktan idrar yolu yapıldı.
Şanlıurfa Harran üniversitesi Hastanesi Çocuk Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Osman Hakan Kocaman bu çalıştayların hem kendileri için hem de Şanlıurfa için büyük bir kazanç olduğunu belirtirken hastaların şehir dışına gitmek zorunda kalmadan Şanlıurfa’da tedavi edebildikleri için mutlu olduğunu kaydetti.
Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhami Sürer ise yapılan operasyonlarla ilgili açıklamasında, “Özellikle Şanlıurfa’da erken yaşta anne olma yaşı yüksek, dolayısıyla küçük yaşta anne olan ebeveynler, bu tip problemli çocukların dünyaya gelmesine neden oluyor. Bebeğin cinsiyetinin anlaşılmaması nedeniyle hasta yakınları, genellikle yüksek maliyetlerle başka illerdeki hastanelere gidiyordu. Bu vakaların teşhis ve tedavisinin Harran Üniversitesi’nde yaklaşık 10 yıldır yapıyoruz bölge için oldukça sevindirici bir gelişmedir” diye konuştu. 
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, Harran Üniversitesi Hastanesi olarak sadece tedavi değil eğitim çalışmalarına da önem ve öncelik verdiklerine değinerek, “Yine güzel bir çalıştaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok değerli hocalarımızın katılımıyla gerçekleştirilen ‘Çocuk Ürolojisi Çalıştayı’ üç gün boyunca verimli bir şekilde devam etti. Bu çalıştaylarda gerçekleştirilen çalışmalar şüphesiz ki alana katkı sunarak yeni yöntemlerin belirleyicisi olacaktır. Katılım gösteren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.   
Başhekimi Doç. Dr. Kırhan, Harran Üniversitesi hastanesi olarak akademik çalıştaylara ve seminerlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Öte yandan Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Boleken’in öncü olduğu çalıştay pandemi dönemi haricinde 10 yıllık süreçte düzenli olarak gerçekleştirildiği  bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.