banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Yeşilova Nicolò Zaniolo

Harran Tıp’ta Akupunktur Polikiliniği Açıldı

 

Tamamlayıcı tıp olarak nitelendirilen Akupunktur tedavi yöntemi, Şanlıurfa’daki hastane bazında ilk kez Harran Tıp hastanesinde uygulandı.
ŞANLIURFA’YA İLK AKUPUNKTUR POLİKLİNİĞİNİ AÇTIK
Hastanenin Osmanbey Kampüsüne taşınmasıyla birlikte hastaların tedavisi konusunda çok ciddi yeniliklere imza attıklarını söyleyen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Karsen; “ Yaklaşık üç aydır hastanemiz yeni yerinde taşındı. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ın destek ve yardımlarıyla birçok yeniliğe imza attık. bunlardan bazıları; Şanlıurfa’da ilk kez yapılan retina göz ameliyatı, kapalı kalp ameliyatı, ameliyat olmadan kalp kapağı değiştirildi ve son olarak da bugün Şanlıurfa’ya ilk Akupunktur polikliniği açtık. Şuana kadar Şanlıurfa’da mevcut olmayan bir polikliniği memleketimize kazandırdık. Şanlıurfa’da ilk kez bir hekim tarafından hastaya zarar vermeyecek bir şekilde hastalarımıza hizmet vermeye başladık. Bugüne kadar olduğu gibi halkımıza yenilikleri kazandırarak hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
AKUPUNKTUR, SİNİR SİSTEMİ ARACILIĞIYLA ORGANİZMANIN SAĞLIKLI ÇALIŞMASINI SAĞLAR
Akupunktur, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan tamamlayıcı tıbbi yöntemdir, diyerek bilgi veren Akapunktur Uzmanı Doç. Dr. Ali Erdal Güneş; “Akapunktur 5 bin yıldır uzak doğuda geleneksel tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır. Geleneksel uzak Doğu Tıbbına göre vücutta 12 çift meridyen ve 2 adet tek meridyen bulunmaktadır. Tedavi sırasında belli noktalara tedavi uygulayarak bu meridyenlerde dolaşan enerjinin(qi) düzenlenmesi sağlanır. Vücut üzerinde tanımlanmış geleneksel akupunktur noktalarına iğne, nokta stimulatörü vb. uyaranlarla müdahale ederek sinir sistemi aracılığıyla organizmanın sağlıklı çalışmasını sağlar. İğneler altın, gümüş, çelik ten oluşabilir. Stimülatörler ise küçük akımlar vererek noktaların uyarılmasını sağlar. Vücut akupunkturunun yanında kulak akupunkturu da yapılmaktadır. Bazı iğneler vücutta seans süresince uygulanırken, kulak akupunkturundaki iğneler kulakta birkaç günlüğüne bırakılabilir” diye konuştu.
ŞANLIURFA’DA İLK KEZ HARRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’NDE AKUPUNKTUR TEDAVİSİ UYGULANIYOR
Türkiye’de 1991 yılında Resmi Gazetede Akupunktur Yönetmeliğinin yayınlandığına dikkat çeken Doç. Dr. Güneş şöyle davam etti; “Ülkemizde sadece ‘Akupunktur Uygulama Belgesi’ olan hekimler uygulama yapabilmektedir. Şanlıurfa’da, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Akupunktur tedavi uygulamaları yapılmaktadır. Modern yeni cihazlarla donatılan poliklinikte, Akupunktur nokta tespit cihazı, elektroakupunktur cihazı, altın ve çelik vücut-kulak iğneleri ile çeşitli hastalıkların tedavisi yapılmaktadır” dedi.
Tedavisi yapılan bazı hastalıklar şöyle; Baş ağrısı, migren, boyun, omuz, dirsek ağrıları, depresyon, huzursuzluk, kabızlık veya ishal, obezite, iştahsızlık gibi hastalıklarda tedaviye eklenerek etkin sonuçlar alınmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.