banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Harran Tıp Hastanesinin Karaciğer Naklinde Büyük Başarısı

Karaciğer nakli konusunda adından söz ettiren hastanelerden biri haline gelen Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, başarılı nakil işlemlerine devam ediyor. 

Hastanede 28. Karaciğer nakli gerçekleştirildi

Malatya’da geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan ve daha sonra beyin ölümü gerçekleşen 63 yaşındaki C.A’nın bağışladığı organlarından karaciğeri, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde siroz rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören C.E’ye hayat oldu.

Hastanede yapılan operasyonla C.A’nın karaciğeri, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirildi. HRÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile Genel Cerrah Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Faik Tatlı tarafından gerçekleştirilen operasyonla bağışlanan karaciğer, siroz rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören C.E’ye nakledildi. 

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi  Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek, hastanede 28. Karaciğer naklini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek organ naklinde HRÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin bölgenin umudu haline geldiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Reşit 4 yıl önce

İnş. Böyle değerli bir hocamızı kaybetmeyi başarmayız...