banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Urfa'da CHP'de varmış! Harran Tıp Fakültesi Hastanesini gündeme getirdi


Varlığı ile yokluğu arasında git gel yaşayan ve sık sık kayyum olaylarıyla gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Harran Tıp Fakültesi Hastanesindeki bazı hemşirelerin yeri değişmesiyle bir anda oraya çıktı. Şanlıurfa'da var olan sorunlar yığının hiç birisiyle ilgilenmeyen CHP il başkanlığı Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapan bazı hemşire ve sağlık personelinin yerlerinin değişmesinden rahatsız oldu.

Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Ahmet Budak, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapan bazı hemşire ve sağlık personelinin rutin değişikliklerini eleştirerek, yıldırma ve tasfiye operasyonu uygulandığını iddia etti.
CHP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Budak, yaptığı açıklamada, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki görev dağılımlarında taraflı davranıldığını belirtti. 13 Yıldır yeni doğan yoğun bakımda çalışan ve sorumlu hemşirelik yapan sertifikalı bir hemşirenin yerine hiç yenidoğanda görev yapmayan bir hemşireyi sorumlu yaptıklarını iddia eden Budak, açıklamasında şunları kaydetti;

“Cerrahi ve dahiliye servislerine kat sorumluluğu adı altında 15-20 yıllık tecrübeli hemşireler varken, 3-5 yıllık hemşireler görevlendirilmektedir. Görevden alınan ve görev yerleri değiştirilen hemşireler kendi sendikalarından (Sağlık-Sen) olmayan hemşirelerdir. Hiçbir mazeret gösterilmeden uzun süre bir serviste çalışan hemşireler de keyfi olarak başka servislerde görevlendirilmiştir.”

Göreve yeni başlayan hemşireleri nöbete konulmasından dolayı kardiyoloji servisinde 25 Şubat 2016 tarihinde Suriyeli bir hastanın ölümüne yol açıldığını da iddia eden Budak, “Ameliyathanede türlü yolsuzluklarla adı anılan Aysel Ademoğlu başhemşire yardımcılığına atandı, saygı değer hocaların adını kullanarak saygınlık kazanmaktadır. Kat ve servis sorumluluğuna atananlar lise mezunu hemşirelerdir. Bir üniversite hastanesinde üniversite mezunu hemşirelerin sorumlu olması gerekir. Serviste bulunan doçent ve profesörleri dikkate almadan, fikirleri alınmadan istedikleri hemşireyi istedikleri bölüme görevlendirdiler. Hastanede 1 başmüdür, 1 müdür, 3 tane de müdür yardımcısı var ama sözde eleman sıkıntısı var” şeklinde konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.