banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

'Güvenli yolculuk için kışlık bakımın yapılması lazım'

Tamirciler ve lastikçiler, şoförlerin kışın daha güvenli yolculuk yapması için arabalarının kışlık bakımlarını yapmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Kış şartlarında arabaların daha verimli olması için olmazsa olmazların antifrizin mutlaka konulması gerektiği vurgulayan oto tamircisi Salik Çelik Usta, “Mekanik konusunda malum kış ayı geldiği için özellikle antifrize dikkat edilmesi lazım onun dışında kışlık bakımının yapılması lazımdır. Bujiler ve bazı arabalarda olan platin veya meksefe vardır. Camsuyuna antifriz konulması lazımdır. Bunun dışında arabaların lastiklerinin değiştirilerek kış lastiklerinin takılması gerekir.” dedi.

Şanlıurfa’da oto lastik bayiliği işletmecisi İsmail Badıllı, “Urfa’da kış lastikleri 12’nci ayda yağış, kar veya don olduğu zaman takılıyor. Özellikle Urfa’dan dışarıya çıkan ve soğuk, don olaylarının gerçekleştiği bölgelere giden şoförlerin kış lastiklerini taktırmaları mecburidir.” diye konuştu.

Badıllı, “Kış lastiği takanın lastiklere zincir takmasına gerek kalmaz. Ama kış lastiği yok ise zincir takması lazımdır. Zincirin de takılması çıkarılması zordur. Ama kış lastiği takan bu zahmetlere girmez. Kısacası kışın kış lastiği takılır. Birde yaz aylarında çıkarılması lazımdır. Çıkarılmazsa çok ses yapar.” şeklinde konuştu.

Oto lastik çalışanı Şükrü Aslan ise Şanlıurfa’da kış lastiğinin fazla satılmadığını kış aylarında buzlanma ve don tutmanın hemen hemen hiç olmamasından dolayı kış lastiğini satamadıklarını, sadece ticari araçların kış lastiği taktıklarını ifade etti. Aslan, “Daha çok Doğu bölgelerine giden araçlara satıyoruz. Urfalılar kış lastiği takmıyor. Ama kış lastikleri kış şartlarında yol ve tutuşu ve fren tutma özelliğinden dolayı takılması gerekiyor.” dedi.

Kış şartlarında güvenli yolculuk yapmak için kışlık bakımın yapılması gerektiği söyleyen şoför Fatih Çalağan, “Kışın ilk olarak lastiklerimizi yenilemeli, antifriz ve yağ değişimi yapılmalı, enjektörleri ve benzinli araçlarda bujiler, akü, cam silecekler, balataları v.s kontroller ve değişimler yapılmalıdır. Bunlara dikkat edilirse bu kış kolay bir şekilde atlatılabilir.” diye konuştu. (Mehmet Demir - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.