banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Yeni FETÖ Operasyonu: 52 Sağlıkçı için gözaltı

Uşak’ta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, değişik sağlık kurumlarında çalışan FETÖ/PDY terör örgütünün “abi” ve “abla” yapılanmasını deşifre etti. Operasyonda, FETÖ/PDY terör örgütünün sağlık imamı Doktor F.K.’nın da aralarında bulunduğu 52 hemşire, ebe, doktor ve sağlık çalışanı gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanıp adliyeye sevk edilen 52 zanlıdan 37’si tutuklandı.

Polisin elde ettiği bilgilere göre, sağlık imamı Doktor F.K., ona bağlı olarak “bayan/abla” yapılanması ve “erkek/abi” yapılanması bulunuyor. Abla yapılanmasının sorumluluğunu 17-25 Aralık öncesi Ş.Ç., sonrasında ise İ.B. yürütüyor. İ.B. aynı zamanda terör örgütünün mutemetliğini de yapıyor. İ.B.’nin altında 12 kişilik bir “bayan mütevelli heyeti” görev yapıyor. FETÖ/PDY abi yapılanmasının sorumlusunun ise S.A. olduğu belirlendi. S.A.’ya bağlı 9 kişilik bir “erkek mütevelli heyeti” bulunuyor.

Haberturk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.