banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Eski Acil Yanık Ünitesi Merkezine dönüştürülecek

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi Yanık Ünitesinin Merkeze dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.


Hastane Yöneticisi Uz.Dr.Abdülkadir Yetişgin,  HİZMET’e yaptığı açıklamada, “Yanık Merkezi” için eski Acil Servisi  kullanacaklarını bildirdi. 

BAKANLIKTAN ONAY ALINDI

“Yanık Merkezi” konusunda Sağlık Bakanlığından gerekli izinlerin alındığını anlatan Yetişgin, şu bilgileri verdi:“Şanlıurfa’nın 2 milyona yaklaşan nüfusu bu tür bir merkezin kurulmasını zorunlu kılmaktadır.


2 Uzman, 1 pratisyen Doktor ve 8 hemşirenin görev yaptığı mevcut Yanık ünitemiz ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalıyor. 

Bu nedenle mevcut üniteyi Yanık Merkezine dönüştürme kararı aldık.  Gerekli altyapı çalışmalarına başladık. 

Ameliyathanesi, Plastik Cerrahi ve 10 Yataklı Yoğun Bakım üniteleri ile tam teşekküllü bir Yanık Merkezini  Şanlıurfamıza kazandırmak istiyoruz.  

Bilindiği gibi yanık tedavileri estetik cerrahisinde en zor tedavi yöntemlerindendir.  Burada en son tedavi yöntemlerini uygulayacağız. Örneğin oksijenli tedaviye imkân sağlayacak bir cihaz almayı düşünüyoruz.  Son teknoloji ile özel tasarlanmış olan Ice Therapy  adlı  cihaz, havadan aldığı oksijeni ve nemi cildin tanısına göre belirli soğukluğa ulaştırarak buz kristalleri elde eder. Buz kristalleri cilt altındaki kolajenleri aktif hale getirir, cildin alt tabakasını iyileştirir, üst tabakasının kuruyup dökülmesini, alttan yeni ve sağlıklı bir cilt gelmesini sağlar. Bu tür tedavileri hastanemizde uygulayarak, bize en yakın Yanık Merkezlerinin bulunduğu Malatya ve Adana’ya sevkleri ortadan kaldırmayı düşünüyoruz.

Mevcut yanık ünitemiz de şu ana kadar verilen sağlık hizmeti açısından önemli aşamalar kaydetti. Suriyeli mültecilerin karşılaştıkları çadır yangınlarında   başka illere çok az sayıda yanık vakası sevki yaptık”

Yanık Merkezinin açılmasıyla birlikte boşalacak olan mevcut Yanık ünitesi servisini  Psikiyatri servisine katacaklarını anlatan Yetişgin, “Böylece Psikiyatri servisinde bayanlar ve erkekler için ayrı ayrı servisler oluşturma imkânı elde edeceğiz. Nöroloji yoğun bakım ve Dahiliye servislerini de rahatlatacağız” dedi.

Fırat Subaşı / Hizmet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.