banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Dünya, Türkiye'nin koronavirüs (COVID-19) tedavisini yeni keşfetti!

Dünya yeni tip koronavirüs ile mücadele ederken, Kovid-19'a karşı aşı ve ilaç çalışmaları da devam ediyor.

İsviçreli ilaç devi Novartis, ABD Sağlık Bakanlığına bağlı Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre şirket; ABD'de 440 kişi üzerinde Kovid-19 hastalığına karşı sıtma ilacı hidroksiklorokini deneyecek.

Novartis'in Global İlaç Geliştirme Başkanı John Tsai, plasebo kontrollü "çift kör" (double-blind) yöntemiyle yapılacak deneme için, "Hidroksiklorokinin Covid-19 olan hastalar için faydalı olup olmayacağı konusundaki bilimsel soruyu cevaplamanın öneminin farkındayız" dedi.

"TÜRKİYE TEDAVİDE FARKLI BİR YAKLAŞIMA SAHİP"

Türkiye ise bu ilacı hastalığın ilk evresinde kullanma kararı alarak büyük bir adım atmıştı. Bu şekilde hastaların yoğun bakıma oradan da entübe olmalarının önüne büyük ölçüde geçilmiş olundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, benimsenen bu tedavinin tüm dünyaya anlatılması için yayınlar yapacaklarını duyurmuştu. Bakan Koca, tedavi yönteminin ilk olarak Türkiye'de kullanıldığını belirterek şöyle konuşmuştu: "Hiçbir ülke pozitif, şüpheli tüm vakalarda Hidroksiklorokin ilacını erken dönemde kullanmadı. Biz bu ilaçtan daha vaka görülmeden 1 milyon kutu alıp depoladık. Çin’den getirilen Favipiravir'ini de bizdeki yaklaşımla kullanan ülke yok."

İNGİLTERE PLAZMA TEDAVİSİNE YENİ GEÇTİ

İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), Kovid-19 tedavisinde hastalığı geçirip iyileşmiş kişilerden alınan kanın tedavide faydalı olup olmadığını ulusal çapta denemeye hazırlandığını duyurdu. Türkiye bu konuda da erken adım atarak tedavi yöntemini kullanmaya başlamıştı.

KAYNAK: HABER7
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.