banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Birecik

Dünya Şimdi de Bununla Uğraşıyor: 3 Katına Çıktı

Dünya genelinde anne ve bebek ölümlerinde ciddi artışların görüldüğü açıklandı. İngiltere’nin başkenti Londra'daki hastanelerde ölü doğum oranının dört katına çıktığı bildirildi. Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Bürosuna göre ölü doğumlar için ulusal ortalama oran binde 3,8 fakat bu oran şubat ve haziran arasında 9,31'e, temmuz ayında ise 14,2’ye yükseldi. Yani normalin altı katı artış yaşandı.

ÖLÜ DOĞUMLAR 3 KATINA ÇIKTI

İtalya'da da ilkbaharda ölü doğumların üç katına çıktığı görüldü. Nepal'de yapılan büyük bir araştırmanın sonucunda ise ölü doğumların binde 14'ten 21'e yükseldiği belirlendi. Benzer bulgular Hindistan'dan İran'a, Pakistan'dan Peru'ya, Bangladeş'ten Brezilya'ya olmak üzere hemen hemen bütün dünyada gözlendi. Bazı doktorlar ölü doğumlardaki artışın koronavirüsten kaynaklandığını öne sürdü. Ancak durumun böyle olmadığı ortaya çıktı.

HİÇ BİRİNDE VİRÜS TEPİT EDİLMEDİ

St George's Hastanesinde ölü doğum yapan kadınların hiçbirinde virüs tespit edilmedi. Londra’dan kadın doğum uzmanı Prof. Dr. Asma Khalil, pandemi yüzünden hamilelerin randevularına gelemediklerini ve bu sebeple doğum süreçlerinin iyi takip edilemediğini belirtti. Ayrıca doğum ünitelerinde görevli hekim ile sağlık çalışanlarının Covid vakalarına bakmak için görevlendirilmesinin de önemli bir etken olduğu vurgulandı. Uluslararası Ebeler Konfederasyonu Başkanı Franka Cadée "Hamilelerin, kendi kendilerini izole etmeleri bebek için riskli olabilir” uyarısında bulundu.

TÜRKİYE GAZETESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.