banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Doktorlara Validen şiddet güvencesi-VİDEO

Vali Celalettin Güvenç’e Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ eşlik etti.

Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen gecede bir konuşma yapan Vali Güvenç, hekimlerin tıp bayramını kutladı. Vali Güvenç, hekimlerin yaşadıkları sıkıntılara değinerek, kamuoyunun sağlık çalışanlarına karşı daha fazla hoşgörüde bulunması gerektiğini söyleyerek, “Saygıya Evet, Şiddete Hayır!’” dedi.  

Vali Güvenç, şunları söyledi; “Urfa’ya Urfalı’ya hekim camiasına sağlık camiasına bir kere daha duyuruyorum: Kesinlikle hekimlerimizin görev dolaysıyla rahatsız edilmesinin önüne geçeceğiz. Bunları yapanlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunlara karşı toplumsal bir refleks göstereceğiz. Hastane idaremiz çekinmeden korkmadan konuyu derhal idareye, Valiliğe, Emniyete ve savcılığa bildirecekler. Toplum olarak sağlık çalışanlarına sahip çıkacağız. Hiçbir hekimimiz görev dolaysıyla korkmamalıdır, çekinmemelidir. Biz bu işin arkasındayız. Açık ve net söylüyorum. Bu işten sizden çok ben rahatsızım. Devletin valisi olarak bir hekim yaptığı ameliyattan dolayı veya uyguladığı tedaviden dolayı ‘şiddet tehlikesi altındayım’ demesinden rahatsız oluyorum. Onun için cesur olacağız. El ele vereceğiz birlikte bunu yeneceğiz. Hiçbir hekim şiddet korkusuyla bu ili terk etmeyecek” dedi.

Hekimlere seslenen Vali Güvenç, “İnşallah birçok sorunu aştığımız gibi bu sorunları da aşacağız. Gönül rahatlığıyla hizmet vereceksiniz. Bu bayram dolaysıyla bütün hekimlerimize, sağlık çalışanlarına, hemşirelere, ebelerimize şükranlarımı sevgilerimi takdirlerimi sunuyorum. Özveriyle çalışılıyor ve hizmet ediyorlar. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum Tıp Bayramlarını kutluyorum” dedi.

Öte yandan gecenin sonunda Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Recep Demirbağ, Vali Celalettin Güvenç’e bir plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.