banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Doğum hastanesi doktorları hastaları yanlış mı bilgilendiriyor?

Diyarbakır’da Meral Acer isimli hamile bir kadın, geçtiğimiz günlerde sancılarının artması şikâyetiyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine başvurdu. İddialara göre, hastane doktorları Anne Acer’e, doğum yapmasına 3 hafta kaldığını söylediler.

Sancılarının devam etmesi üzerine özel bir hastaneye giden Acer ailesine buradaki doktorlar ise çocuğun, anne karnında sıkıştığını ve hemen ameliyata alınması gerektiğini ilettiler. Ardından ameliyata alınan Anne Acer, sağlıklı bir şekilde bebeğini dünyaya getirdi.

Duruma tepki gösteren Acer ailesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki doktorların kendileriyle ilgilenmediğini ve yanlış bilgilendirildiklerini iddia ettiler.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Anne Acer’in eşi Hasan Acer, yanlış bilgilendirme sonucunda çocuklarının ölüm tehlikesi geçirdiğini anlattı.

“Doğuma 3 hafta var dediler”

Yaklaşık 4 gün önce Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesine eşi Meral Acer ile beraber gittiğini dile getiren Baba Acer, 3 gün boyunca hastanede kaldıklarını, eşinin durumunun doğum yapacak seviyede olduğu halde hastane doktorları tarafından kendilerine ‘Daha doğuma 3 haftadan fazla var.’ denildiğini ifade etti.  

Eşinin hastanede kaldığı süre içerisinde günde sadece 2 defa kontrol edildiğini kaydeden Acer, “Uyarmama rağmen pek fazla ilgilenmediler. Başka birine söyledim, söyledikten sonra ilgilenmeye başladılar.  Daha sonra doğumhaneye götürdüler. Bize söyledikleri 3 hafta daha bekleyeceksiniz burada.  Ben de gece hastanenden çıkışını yaptım eve götürdüm. Ertesi sabah özel bir hastaneye getirip onlara gösterdim. Doktorlar bize ‘Bebek anne karnında sıkışmış’ dedi.  Bundan dolayı özel hastanede doğum yapmak zorunda kaldı eşim.” diye konuştu.

“Türkçe bilmeyenlere kötü muamele ediyorlardı”

Eşinin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde doğumhanedeki manzarayı görünce psikolojisinin bozulduğuna dikkat çeken Acer, hastane yönetiminin hastalara iyi davranmadığını, özellikle Türkçe bilmeyen kişilere kötü davranıldığını ileri sürdü.

Eşinin daha fazla eziyet çekmemesi için özel hastaneye getirdiklerini ve aynı gün sezeryan ile doğumun gerçekleştiğini belirten Acer, “Doktor bize daha doğuma 3 hafta var demişti. Ancak özel hastanede bize, ‘Bu kadın bir gün daha bekleyemez’ denildi. 3 haftayı bekleseydik çocuğun ölme riski vardı.” ifadelerini kullandı.

‘Eşim gördüklerini unutamıyor, psikolojisi bozuldu’

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesindeki hamile kadınlara hakaret edildiğini de savunan Acer, “Kadın Doğum Hastanesindeki doktorlar hastalarla ilgilenmiyordu.  Onlara hakaret ediyor, kötü muamele yapıyorlardı.  Eşimin psikolojisi bu yaşadıkları nedeniyle bozuldu. Halen kendine gelmemiş.  Gördüklerini bir türlü unutamıyor. Doktorların görevi hastaya bakmaktır. Yazık değil mi insanlara böyle yapıyorlar.” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi yetkilileri herhangi bir bilgi vermedi. (M. Sıddık Bilge, Emrah Deniz- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.