banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy İrfan Güven Taşyaka Haliliye

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Spinal programı Urfa'da düzenlendi

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Spinal Günleri’ programı düzenlendi.

Özel bir otelde düzenlenen programa Doç. Dr. Hamza Karabağ, Yrd. Doç. Dr. Burak Ethemoğlu, Prof. Dr. Süleyman Çaylı, çok sayıda akademisyen ve doktor katıldı. Moderatör Karabağ, konuşmacı Ethemoğlu ve Çaylı katılımcılara çeşitli sunumlar yaptı. Spinal Günleri’ne Şanlıurfa’nın yanısıra Diyarbakır, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman illerindeki akademisyen ve doktorlar hazır bulundu.

KARABAĞ: BİR İLKİ TARTIŞMA FIRSATIMIZ OLDU

Önemli işlere imza atmaya devam ettiklerini belirten Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hamza Karabağ, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde omurilik kanal daralması ve sinir sıkışma vakalarının en çok görüldüğüne dikkat çekti.

BÖLGEDE ‘OMURİLİK KANAL DARALMASI VEYA SİNİR SIKIŞMASI’ GÖRÜLÜYOR

Bölge hocaları ve doktorlarıyla ilk kez bir tartışma ortamını oluşturduklarını dile getiren Karabağ,”Ağır yük kaldırmak ve işlerde çalışmak, bayanlarda çok doğum yapma sonra fazla kiloların kalması gibi nedenlerden dolayı bölgemizde, beyin ve sinir cerrahisi alanında en çok görülen ve bu nedenle en çok ameliyatını yaptığımız hastalık grubu olan spinal stenoz ( Omurilik kanal daralması veya sinir sıkışması) hastalığıdır. Bu hastalık konusunda kimleri ameliyat edelim, ameliyattaki yara izleri, en aza nasıl indirilir? Başlığında genel veriler ışığında konu anlatımı ve olgu sunumları ile bölge hocalarımız ilk bir tartışma fırsatımız oldu. Bu konuda Şanlıurfa’nın yanısıra Gaziantep, Diyarbakır, Malatya ve Adıyaman illerinde katılımlar oldu. Toplantımız çok verimli geçti. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Karabağ, Şanlıurfa’da omurilik kanal daralması veya sinir sıkışması ile ilgili yıllık 800 ameliyat gerçekleştirdiklerini ve 3 bin hastaya baktıklarını ifade etti.

Karabağ, Ethemoğlu ve Çaylı’nın sunumlarını tamamlamasının ardından program, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile birlikte sona erdi.

Kaynak: Ruha Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
Harran Tıp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.