banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Terör mağduru aileler perişan

 


Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde başlatılan sokağa çıkma yasağı 80’inci gününe girdi.

Yasaklar ve çatışmalar nedeniyle mağdur olan halk kitleler halinde bölgeden göç etmişti.

Alipaşa Mahallesinden göç edip 8 kişilik ailesi ile abisinin 2 göz evinde 15 kişi kalan E.K, evinin yanında bomba patladığını ve evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Çatışmaların oturdukları mahalleye kadar geleceğini tahmin etmediklerini dile getiren E.K, “Oturduğumuz bölgenin sakin olduğunu düşünüyorduk ama oraya da çatışmalar sıçradı. İlkin mahallemize bir grup PKK’li geldi. Bunlar bize ‘hendek kazılmasına ve barikat kurulması için bize yardımcı olun’ dediler. Biz de ‘çocuklarımız var, biz burada çatışma istemiyoruz’ dedik ve bunun üzerine bize tehditler savurarak ‘burada özerkliğin kurulması için yardım edeceksiniz’ dediler. Bu olayın yaşanmasının ardından artık mahallede huzur kalmayacağını düşünerek evimi terk etmek için kiralık ev aradım.” dedi.

Kaldıkları mahallede ev kiralarının uygun olduğunu belirten E.K, “Bir süre Sur dışında kiralık ev aradım ama kira fiyatları yüksek gelince evimi taşıyamadım. Abim benim durumumdan haberdardı ve beni evine davet etti. Şimdi 8 kişilik ailemle beraber abimin evinde kalıyoruz. Abim maddi imkânı zor olmasına rağmen bana karşı her türlü fedakârlığı yaptı.” diye konuştu.

“Bomba patladığı esnada evde bulunan çocuğumun psikolojisi bozuldu”

Çatışmalar nedeniyle çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu söyleyen E.K, “Evimin bulunduğu sokağın başına bir bomba bırakmışlardı. Ben işteyken bu bomba patlamış evim zarar görmüştü. Bomba patladığı esnada evde bulunan çocuğum psikolojik yönden etkilendi. Gece çocuğum uyuduğunda bağırarak uyandı. Bana ‘baba bomba patlıyor’ dedi. Aynı zamanda kızım da bu yaşananlardan psikolojik yönden etkilendi. Çaresizlikten ne yapacağımı bilemedim.” ifadelerini kullandı.

“Suriyeliler geldiğinde halk olarak onları sahiplendik ama bizi sahiplenen kimse yok”

Son olarak yetkililere seslenen E.K, şöyle konuştu:

“Biz mağduruz yetkililer bunu araştırsın, bize yardım etsin. Suriyeliler buraya geldiğinde biz halk olarak onları sahiplendik ama bizi sahiplenen kimse yok. Yetkililerden bize yardımda bulunmalarını istiyoruz. Sesimiz yetkililere gitsin. Çatışmalardan dolayı mağduruz.”

“Kardeşim kira fiyatlarının Sur dışında yüksek olmasından dolayı ilçeden çıkamıyordu”

Kardeşinin ailesini evinde ağırlayan K.K, kardeşi için her türlü fedakârlığı yerine getireceğini belirtti.

K.K, “8 kişilik bir aileyi evde misafir etmenin zorlukları vardır ama her şeyden önce bu benim kardeşim ve yanındakilerde onun ailesi. Kardeşim kira fiyatlarının Sur dışında yüksek olmasından dolayı ilçeden çıkamıyordu. Ben de onun bu durumunu bildiğimden iki gözlü bir evde oturduğumu ve bir gözünün bana diğer gözün ise ona olmasını istedim. Kardeşim de bu teklifimi kabul etti. Ben işçiyim, asgari ücretle geçiniyorum. Sur’dan göç eden ailelere yetkililer elini uzaksın. Bu mağduriyetlerin giderilmesine yardımcı olsunlar.” dedi. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.