banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Diyarbakır'da Hayatını kaybeden askerlerin isimleri açıklandı

 

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden askerlerin isimlerinin Halit Zilani Çelik, Kadir Görgülü, Recep Bodur, Fatih Yeniay, Mustafa Bilgili, Mustafa Nerkiz, Oğuz Arslan olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Diyarbakır-Bingöl Karayolunda arama tarama faaliyetinde bulunduktan sonra Mermer Jandarma Karakoluna doğru giden askeri personeli taşıyan otobüse saat 09.30 sıralarında Ali Bardak Köyü civarında bombalı saldırı düzenlendi.

Uzaktan kumanda ile patlatılan bombanın şiddetiyle otobüs araziye devrildi. Otobüste bulunan 6 asker olay yerinde hayatını kaybederken 1 asker ise ağır yaralandı. Ağır yaralanan asker hava ambulansı ile Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı. Saldırıda tahrip olan servis otobüsünün parçalarının çevreye saçıldığı görüldü.

Saldırı sonrası patlamanın yaşandığı bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, ikinci bir bombanın olup olmadığı araştırıldı. Yapılan araştırmaların sonunda bombanın 700 metre uzaklıkta bulunan bir çiftlikten uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirtildi. Söz konu bölgede askerler tarafından yüzlerce metre uzunluğunda kablo toprak altından çıkartılırken, bombada 1 ton amonyonhidrat kullanıldığı öğrenildi. Yapılan aramalara askeri helikopterlerde destek verdi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında patlama bölgesinin yanında bulunan bir petrolün personelleri, çiftlik sahibi ve arazi sahibi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Olay yerinde incelemeler devam ederken, Diyarbakır-Bingöl Karayolu ise araç trafiğine kapatıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.