banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Diş Hekimi Yurum; Ramazanda ağız ve diş bakımına önem verilmeli

Ramazan ayında beslenme düzeni değiştiği ve uzun süre aç kalındığı için ağız ve diş bakımı konusunda çok daha özenli olmak gerekir. Açlık ve susuzluk sebebiyle oluşan ağız kokusu günlük hayatı etkilemekte, özellikle kalabalık yerlerde çalışan ve insanlarla sürekli iletişim halinde olan kişiler için önemli bir sorun teşkil etmektedir.

Ramazan aylarında açlık ve susuzluğa bağlı oluşan ağız kokusunu önlemek ise mümkündür. Bunun için ağız ve diş bakımına önem verilmeli; iftar ve sahur sonrasında mutlaka diş fırçalanmalıdır.

Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli Diş Hekimi Dt. Mehmet Fatih Yurum;

“İftardan ve özellikle sahurdan sonra dişlerimizi iki dakika boyunca fırçalamamız gerekiyor. Diş ipi kullanımına devam etmeliyiz. Dişlerin arasında biriken gıdalar koku olmasına sebep olabilir. Sonra dilimizi de fırçalamamız gerekiyor. Bunlar bakterilerin azalmasını sağladığı için ağız kokusunu engelleyecektir.

Gece hareketli protezlerimizi çıkarıp temizledikten sonra sabah tekrar kullanmalıyız, vatandaşlarımızın eski protez ve köprülerini ağız hijyeni açısından yenilemesi gerekmektedir. Çünkü burada birikecek olan gıdalar ağız kokusuna neden olabilir. İftardan ve sahurdan sonra bol bol su tüketmemiz gerekiyor. Su tüketimi ağız florasını hem temizlediği gibi kirük artışını da arttıracaktır ve bakteri oluşumunu engelleyecektir. Vatandaşlarımız Ramazan ayı boyunca iftardan sonra 19:30=24:00 saatleri arasında hastanemize gelip tedavilerini yaptırabilirler. Randevu almalarına gerek olmaksızın hastanelerimize başvurup tedavilerini tamamlayabilirler. Sabah saatlerinde ise polikliniklerimiz hizmet vermeye devam etmektedir. Acil durumlar hariç Mhrs üzerinden randevularını alıp tedavilerini olabilirler


Yurum, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.