banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Devteşti Hastanesinin Akibeti Merak Ediliyor: Vatandaş Açıklama Bekliyor

Devteşti’ndeki Hastanenin Akıbeti Ne Olacak
Haliliye Belediyesi Devteşti Spor ve Yaşam Merkezinin bulunduğu bina, hastaneye dönüştürüleceği geçtiğimiz haftalarda açıklanmış ve Sağlık Bakanlığına devir edilmişti. Devir edildiği günden bu güne herhangi bir çalışmanın yapılmadığını ve hastanenin akıbetinin ne olacağını merak eden vatandaşlar yetkililerden açıklama bekliyor.

Haliliye Belediyesi önceki dönem Başkanı Fevzi Demirkol tarafından kadınların sosyal hayata katılımı ve aile ekonomisine katkı amacıyla istihdama yönelik kurslar almasını sağlamak amacıyla yaptırılan Haliliye Belediyesi Devteşti Spor ve Yaşam Merkezinin bulunduğu bina, hastaneye dönüştürüleceği geçtiğimiz haftalarda açıklanmış ve Sağlık Bakanlığına devir edilmişti. Devredildiği günden bu güne henüz bakalık tarafından her hangi bir çalışmanın olmadığını öne süren vatandaşlar hastanenin ne zaman hizmete gireceğini merak ile bekliyor.

“Hastane hangi dallarda hizmet verecek”

24 milyon 950 bin Türk Lirası ile 17 bin metrekare alan üzerine kurulan Spor ve Yaşam Merkezinin bulunduğu dev bina, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat tarafından hastane yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na devredildiği günden bu güne bakanlığın her han gibi bir çalışmanın olmadığını ve hastanenin nasıl değerlendirileceğini merak eden vatandaşlar “Belediye başkanımız Mehmet Canpolat’tan Allah razı olsun bizi unutmayıp bize böyle bir hizmet getirdi, ama Canpolat’ın devrettiği günden beri Sağlık Bakanlığı’ndan buraya ne bir alet neden bir personel geldi. Bizim merakımız bu hastane binasının akıbeti ne olacak ve hangi dallarda hizmet verecek. ”şeklinde konuştular. 

“İl Sağlık Müdürlüğü Haliliye Belediyesini örnek almalı”

Hastane binasının yan tarafında bulunan Haliliye Belediyesi Eyyüp Cenap Gülpınar Devteşti Spor ve Yaşam Merkezi belediye bünyesinde hizmet vermeye başladı. Yaşam merkezinin hizmete girmesini örnek gösteren vatandaşlar İl Sağlık Müdürlüğü’nden de belediyeni gösterdiği azmi bekledikleri dile getirerek “Bölgemizde buluna binalarımızın hizmete girmesini dört gözle bekliyoruz ama Haliliye Belediyesi yapmış olduğu, Eyyüp Cenap Gülpınar Devteşti Spor ve Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı, ama hemen bitişiğinde bulunan ve hastane yapılması için Sağlık Bakanlığı’na devir edilen binaya henüz bir çivi daha çakılmadı. İl Sağlık Müdürlüğü’nünde Haliliye Belediyesini örnek alıp onlar gibi çalışmalarına hız vermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştular.

‘Vekillerden hastane için destek bekliyoruz’

Bölgede sakinleri yaptığı açıklamada Milletvekillerine seslenerek Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın yaptığı hizmetin devam ettirebilmek ve hızlandırmak için vekillere çok iş düştüğünü dile getiren vatandaşlar Milletvekillerinden yapılacak olan hastanenin bölge halkı için önemini vurgulayarak projenin hızlandırılması için gerekli görüşmeleri yapmalarını beklediklerini dile getirdiler. “Burada yapılacak olan hastane bizim için çok önemli bize en yakın hastane Eyyübiye ve Karaköprü’de Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat bizleri düşünerek bölge halkı için en gerekli hizmeti getirdi, ama Sağlık Bakanlığı’na devir ettiği, günden beri bir arpa boyu bile yol alamadık vekillerimizden bu projenin devam ettirilmesini ve en kısa sürede hizmete girmesi için ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştular.


URFADAMGA.COM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.